SNS: Đilas GSP dovodi do kolapsa

"SNS je upozoravala gradonačelnika Đilasa da će njegovo bahato rukovodjenje gradom i nekonsultovanje struke gradski prevoz dovesti do kolapsa i vratiti u prošli vek", rekao je Jovičić.

Jovičić je dodao da je SNS Đilasa upozoravala i da se problemi funkcionisanja gradskog prevoza ne rešavaju "postavljanjem partijskih kadrova bez iskustva na čelo GSP, kupovinom preskupih autobusa i zaduživanjem preduzeća", te da je ta stranka nudila konkretna rešenja koja bi sigurno dovela do poboljšanja stanja u javnom gradskom saobraćaju.

Odgovornom politikom raspolaganja finansijskim sredstvima, ulaganjem u postojeći vozni park i njegovo adekvatno održavanje, kao i vodjenjem adekvatnog tarifnog sistema naplate karata, decentralizacijom upravljanja u sistemu organizacije, GSP bi danas bio u stanju da efikasno obavlja svoju delatnost, ukazao je Jovičić.

Šef odbornika SNS je naveo da je Đilas svaki apel naprednjaka da se politika vođenja grada mora promeniti kvalifikovao kao atak na njega i usporavanje ostvarenja njegove "vizije" modernog Beograda.

"Rezultate Đilasove 'vizije' Beogradjani danas mogu jasno videti. Svakom građaninu Beograda je jasno da je uvođenje 'Bus-Plus' sistema naplate promašen projekat, da je prevoz u gradu svakim danom sve lošiji, a da nova zaduživanja 'GSP' vode u bankrot", rekao je Jovičić.

SNS, prema njegovim rečima, insistira da Đilas prestane da svoju funkciju koristi isključivo u sopstvene marketinške svrhe i poziva ga da počne da rešava nagomilane probleme.

Izvor: Tanjug, B92

Pogledajte još