Bekam: Povlačim se iz fudbala!

Bekam, koji je u karijeri branio boje Mančester Junajteda, Real Madrida, Milana, Los Anđeles Galaksija i sada Pari Sen Žermena povlači se iz fudbala posle 20 godina aktivnog igranja.

38-godišnji Englez pamtiće se kao igrač koji je obeležio jednu generaciju, ali i kao jedini igrač sa Ostrva koji je bio šampion u četiri različite zemlje.

Bekam je pomogao Parižanima da dođu do prve titule posle 19 godina, ali je odbio produžetak ugovora na još godinu dana odlučivši da se penzioniše.

"Zahvalan sam ljudima iz PSŽ što su mi dali priliku da nastavim, ali osećam da je sada pravo vreme da završim svoju karijeru i igranje na najvišem nivou“, rekao je Bekam.

Bivši reprezentativac Engleske u karijeri je osvojio ukupno 19 trofeja od kojih su 10 nacionalne titule. Za ’gordi albion’ zabeležio je 115 nastupa i bio strelac 20 golova.

"Da ste mi kao klincu rekli da ću igrati za Mančester Junajted i osvajati titule, da ću nastupati i ponosno nositi dres reprezentacije više od 100 puta i biti u najboljim klubovima na svetu, rekao bih vam da su to snovi. Imao sam sreće da ostvarim te snove“, dodao je Bekam.

Brojni marketinški ugovori, uz ugovore sa klubovima, učinili su ga jednim od najbogatijih sportista sveta. Bekamovo bogatstvo se procenjuje na 165 miliona funti, što ga čini najbogatijim britanskim sportistom svih vremena.

Rođen je 2. maja 1975. godine u Lejtonstonu, predgrađu Londona. Osim zavidne fudbalske karijere, bio je i modna ikona.

Izvor: B92

Pogledajte još