BJEKOVIĆ PRED VEČITI DERBI: Mrtav konj se ne rita!

“Ne znam ni kako se zove taj Zvezdin trener, a ni gde je on to radio, šta je napravio kao trener. Jedino što je ovde uspeo da uradi za ovo vreme koliko je na crveno-beloj klupi jeste da se uklopi u školu Zvezde koja je poznata od davnina. Proziva sudije i svakog koga stigne, nepotrebno diže tenziju. Tome su ga odmah naučili”, rekao je Bjeković za Večernje novosti i dodao:

“Kod njih se ne plašim, ama baš nikog. Kada se izanaliziraju poslednje četiri utakmice Crvene zvezde, i to kako su na tim utakmicama dolazili do pobeda, jasno je zašto nemam razloga da apostrofiram bilo koga. Fudbaleri Partizana su mnogo bolji i jači, moraju da budu puni vere u sebe i biće sve u redu.

To kako je Partizan gubio te derbije je nešto meni neshvatljivo, pošto je bio bolji u većini tih utakmica. Verujem da će sada to uspeti i da dokaže na terenu, jer je jasno da je igrački, i individualno i kolektivno, bolji od Zvezde.

Nije mi jasno kako su smanjili prednost. Ne verujem u bilo kakve priče o prepuštanju titule, ali ne shvatam kako je Partizan došao u ovakvu situaciju. Jasno je da klub vode nestručni i neprofesionalni ljudi koji nemaju veze sa fudbalom, ali i pored toga bih potpisao odmah da bi Partizan osvojio titulu da je sa plus 11 morao da igra drugi deo sezone u prvenstvu Španije, u konkurenciji Reala i Barselone.

Rekao sam nedavno i ponoviću staru izreku: Mrtav konj se ne rita. Mi smo ih podigli i dali im priliku da ustanu. To se dogodilo spletom raznih okolnosti, ne mogu da pričam o tačnim razlozima, jer nisam “unutra” u klubu. Jedno je sigurno, najvažnije je da osvojimo titulu.”