Nikolić: Ne damo Kosovo i nećemo se ubiti

Predsednik Srbije gostovao je juče na TV Prva gde je snimao emisiju "Veče sa Ivanom Ivanovićem" koja će biti večeras emitovana. On je tom prilikom dao izjavu za informativnu emisiju "Noćni žurnal" o dolasku šefa nemačke diplomatije u Beograd i o tome šta će državni vrh preduzeti ukoliko Srbija ne dobije datum za EU.

"Kada bi Srbija živela razmišljajući o tome šta će Nemačka da uradi, ne bi mogla da krene napred. Uradili smo sve što je bilo moguće, otvorenog srca prema građanima, mirne savesti prema EU", rekao je Nikolić i naveo da smo na testu da li ćemo dobiti datum za početak pregovora ili ne, prenose Beta i Mondo.

"Prolazili smo i kroz veća iskušenja, proćićemo i kroz ovo", rekao je predsednik Srbije odgovarajući na pitanje sa kakvim stavom dočekujemo Vestervelea.

"Nemačka bi trebalo da shvati da ne vredi ucenama da nas natera da sami sebi sečemo vene ili da izvršimo samoubistvo. Kosovo i Metohiju ne damo. A Bundestag neka razmisli da je u pitanju Nemačka kakvu bi odluku doneo", kaže Nikolić.

On je dodado da je optimista i da je rad Vlade u poslednjih godinu dana zaslužio da bude nagrađen "kako bismo radili još bolje i jače".

"Negativna odluka, bilo kog parlamenta ili Evropskog saveta bi mogla da ojača evropski skepticizam. Onda bi bilo teško da ponovo podignemo volju građana da još nešto izdrži",
rekao je Nikolić.

On je naveo i da ne treba da očajavamo ukoliko Srbija ne dobije datum.

"Srbija treba da nastavi da uređuje zemlju i da pokušamo da omogućimo građanima bolji život investicijama sa drugih strana ako ne budu dolazile iz EU. Da vidimo da li su primedbe razumne - da li možemo da ih otklonimo, ili su nerazumne tražeći priznanje Kosova i Metohije. Ako su nerazume moraćemo da se okrenemo na drugu stranu. Ali se nadam da će EU kao cilj biti i naše ostvarenje", rekao je predsednik Srbije gostujući na TV Prva, prenosi "Noćni žurnal".

(Izvor: B92 )

Pogledajte još