BAJKO PRED VEČITI DERBI: Neka Stojković odluči derbi, kao što je i prethodni!

"Ne mogu ja da odlučim nikako jer će Stojković imati pune ruke posla, ja neću. Neka on odluči kao što je zadnji derbi odlučio. Samo neka brani kao što je branio u poslednjih nekoliko derbija koji smo mi dobili. Eto to mu ja želim", istakao je Bajko i dodao da ne strahuje od napadača Partizana.

"Ne bih rekao da moram preterano da strahujem od njihovih igrača. Sve su to talenti srpskog fudbala, ali mi treba da zaustavimo Sašu Ilića, on im je najbolji igrač sasvim sigurno. Ako njega zaustavimo, zaustavili smo ceo Partizan. Naravno bez potcenjivanja ostalih, Mitrović je dobar u skoku, Marković veoma brz, ali Ilić je njihov motor".

Bajko smatra da Zvezda ima psihološku prednost.

"Ne spremamo mi njima nikakvo posebno iznenađenje. Verujemo da smo u prednosti jer smo sa “minus 11” došli na “minus dva” i da su oni uzdrmani. imali smo male šanse do pre mesec dana, a sada imamo velike. To je naša značajna psihološka prednost."

Pored kapitena Milijaša, naš golman je jedan od igrača koji su odigrali puno derbija.

"Milijaš i ja smo ti koji moramo da poguramo ekipu. Ja sam deset godina tu, Milijaš je oslonac tima, znamo šta se od nas očekuje. Ono što je Ilić njima – Milijaš je nama. Ja znam dobro šta su derbiji, dobijao sam ih i gubio i mogu da prenesem to iskustvo na saigrače. Znam šta treba reći ovim mladim momcima".

Bajko ističe dobru atmosferu u timu, ali je svestan da rival ima prednost, obzirom da mu „igra“ i bod.

"Atmosfera u našim redovima je – nikad bolja. Ali njihova prednost je što će ići na bod, oni će se braniti, a mi napadati. ali u svakom slučaju gol moramo da damo. Ali nećemo srljati ipak je to derbi. Polako ćemo pojačavati tempo jer mora da se napada".

Izvor: Blic

Pogledajte još