Sa Pinto: Večiti derbi nije rat!

"Igramo na Partizanovom terenu protiv dobro organizovanog tima koji nema mnogo slabih tačaka i ima dobre individualce. Ovaj meč ne bi trebalo da bude rat u kojem će neko da izgubi glavu. Ovo je fudbal i ovakvim utakmicama se ulazi u istoriju", rekao je Sa Pinto na konferenciji za novinare na stadionu Crvene zvezde.

On je naglasio da će crveno-beli ući u utakmicu sa ciljem da uživaju u igri.

"Kao i u većini utakmica, Zvezda će pokušati da osvoji tri boda. Očekujem intenzivnu i tvrdu utakmicu. Ko bude igrao brže i pronalazio slobodan prostor, biće bliži pobedi", rekao je trener crveno belih.

Fudbaleri Crvene zvezde vezali su osam pobeda u Superligi i imaju šansu da eventualnom pobedom protiv Partzana dođu nadomak osvajanja titule.

"Moji momci su praktično stvarili ovu situaciju, verovali su da možemo da nadoknadimo zaostatak i ostvarili su nešto što niko nije očekivao, osim nas",
rekao je Sa Pinto.

On je dodao da je meč protiv Partizana jedna od najvećih utakmica u njegovoj karijeri, iako je imao prilike da sa Sportingom igra utakmice protiv Benfike i predvodi ekipu u polufinalu Lige Evrope protiv Mančester Sitija.

"Moja filozofija je takva da je svaki trenutak u životu važan i uvek sam sto odsto skoncentrisan na svaki meč, bez obzira na njegov znacaj", rekao je Sa Pinto i dodao da su svi igrači spremni za meč.

On je dodao da se nada da će sudija Milorad Mažić dobro odraditi svoj posao.

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš nazvao je sutrašnji meč protiv Partizana "utakmicom sezone".

"Utakmica odlučuje o prvenstvu, iako nas posle toga očekuju još dva teška meča. Došli smo u situaciju da prestignemo Partizan, atmosfera u timu je odlična i suguran sam da će saigrači dati sve od sebe da sutra pobedimo", rekao je Milijaš.

Na pitanje da li njegov saigrač iz Zemuna i Zvezde Vladmir Stojković ima slabu tačku, Milijaš je rekao:

"Dobro ga poznajem, odličan je golman, što je pokazao igrama za reprezentaciju, Crvenu zvezdu i Partizan, ali svaki golman ima slabu tačku. Ne bih sada da mu otkrivam te slabosti, možda ću to uraditi sutra", rekao je Milijaš.

Utakmica Partizan - Zvezda igra se u subotu od 19,30 na stadionu u Humskoj.

(Tanjug)

Pogledajte još