Los Anđeles: Kad ceo grad reši da pomogne bolesnom psu

Gilijam je posetio veterinara koji mu je rekao da Big ima "veliki tumor koji se ne može operisati“ i da bi psa trebalo uspavati.

Odbijajući da odustane, Gilijam se vratio na ulicu sa svojim psom u pokušaju da od prolaznika sakupi novac da spase svog ljubimca.

Želi da se oduži
Nakon ovog neverovatnog obrta usledio je još jedan - Čarls je dobio mesto za život i sa da planira da se oduži svima tako što će nastaviti da pomaže drugima kojima je potrebna pomoć.

Na njegovu sreću, model i aktivista za prava životinja, Džasmin Dastin, primetila je njegovu muku.

"Upoznala sam jednog beskućnika koji je sedeo na trotoaru. On nije želeo novac već je tražio pomoć od ljudi kako bi spasao svog psa. Umesto da sakuplja novac, on je ljudima delio vizit karte veterinara. Čarls živi na ulici a jedini prijatelj mu njegov pas Big. On je veoma bolestan i hitno mu je potrebna operacija", napisala je ona na svojoj Fejsbuk stranici.

Dastinova je čak pokrenula i posebnu internet stranicu za donacije kako bi pomogla Gilijamu i Bigu. Ubrzo je, uz pomoć grupe za spasavanje životinja Cause4Paws, uspela da sakupi stotine dolara.

Big je potom odveden kod veterinara da bi Gilijam otkrio da je prvobitna dijagnoza bila pogrešna. Iako je Big bio bolestan, on nije bio na ivici smrti.

"Ultrazvuk je pokazao da Big nema tumor, već kamen u urinarnom traktu i artritis“, izjavio je veterinar Aleks Tiraki.

Tiraki je dodao da Big mora da bude stavljen na posebnu dijetu i da počne da uzime lekove za svoje probleme - to je brzo ispunjeno zahvaljujući donacijama koje je Dastinova sakupila od građana Los Anđelesa.

(Izvor: Huffington Post, B92)

Pogledajte još