Večiti derbi odlučuje o šampionu Srbije

Ovo će biti treći put u poslednje četiri godine da večiti derbi direktno može da utiče na ishod borbe za prvaka.

Crno-beli u derbi ulaze sa dva boda prednosti, ali uz činjenicu da su do pre mesec i po dana imali čak 11 bodova više.

Fudbaleri Zvezde, s druge strane, vezali su osam pobeda u Superligi i sada imaju šansu da dođu do trofeja, iako veći deo javnosti nije verovao u to.

Biće to duel dva debitanta na klupama u večitim derbijima.

Ekipu Partizana predvodiće Vuk Rašović koji je, doduše svojevremeno kao pomoćnik Slaviše Jokanovića i Aleksandra Stanojevića učestvovao u ovim okršajima, dok će crveno-bele voditi Portugalac Rikardo Sa Pinto.

Pretposlednji Radnički iz Kragujevca, koji je u prošlom kolu izgubio kod kuće od Partizana, pokušaće na gostovanju užičkoj Slobodi da dođe do bodova spasa u borbi za opstanak.

Sa istim zadatkom ekipa Novog Pazara, trenutno 13. na tabeli, gostuje ivanjičkom Javoru koji je samo jedan "stepenik" iznad i takođe nije osigurao očuvanje superligaškog statusa.

Još teži zadatak imaće niški Radnički, kojem bi, prema nekim računicama i bod bio dovoljan za opstanak, ali u ovom kolu gostuje u Novom Sadu trećeplasiranoj Vojvodini.

Ekipa Smedereva nema sličnih briga, pošto je kao poslednjeplasirana odavno izgubila šanse za opstanak, a danas će gostovati OFK Beogradu na Karaburmi.

Osvajač Kupa Srbije, ekipa Jagodine, dočekaće na svom terenu subotički Spartak, dok će kulski Hajduk ugostiti beogradski Rad.

Parovi utakmica 28. kola:

Danas od 17 sati igraju Hajduk - Rad, Javor - Novi Pazar, Vojvodina - Radnički Niš, Sloboda - Radnički Kragujevac, OFK Beograd - Smederevo, Jagodina - Spartak. U 19.30 počinje meč Partizan - Crvena zvezda.
TABELA: Partizan 64, Crvena zvezda 62, Vojvodina 55, Jagodina 43, Rad 41, Sloboda 39, OFK Beograd 38, Spartak 35, itd.

(Tanjug)

Pogledajte još