Tuče navijača: Više od 90 uhapšenih uoči derbija

Kako je agenciji Beta rečeno u MUP-u Srbije, prva veća tuča dogodila se posle 15 sati kod Osnovne škole "Darinka Radović" u naselju Železnik.

U toj tuči privedeno je 20 navijača, među kojima i četiri Rusa i jedan Grk.

Nakon te tuče, dve osobe su zatražile pomoć u Urgentnom centru, ali policija nema uvid u stepen njihovih povreda.

Na sasvim drugom kraju Beograda, na Pančevačkom putu, kod kafane Mali raj, došlo je do još jedne tuče navijača Partizana i Crvene zvezde nakon koje je privedeno još 19 ljudi.

"Sa ta dva događaja i još nekim manjim tučama, ukupno su u policijsku stanicu dovedene 92 osobe, od kojih su tri maloletne", rečeno je agenciji Beta u MUP-u Srbije.

Takođe se navodi da je kod uhapšenih pronađeno više navijačkih baklji, dva noža i određena količina narkotika, a da je u intervencijama oštećeno i jedno policijsko vozilo.

U MUP-u je potvrđeno da je kod stadiona Partizana, prilikom dolaska autobusa sa igračima crno-belih, ka vozilu poletelo više kamenica i flaša, što je izazvalo reakciju navijača Partizana koji su se nalazili u blizini.

Policija je intervenisala i sprečila eskalaciju tuče.

Incidenti su se nastavili i tokom same utakmice. Navijači Partizana potukli su se na južnoj tribini stadiona i tuča je trajala nekoliko minuta dok nije došao kordon policije.

Huligani na tribini su se tukli nekoliko minuta, palili su baklje i gađali se, a to je sve trajalo oko pet minuta, dok ih nije razdvojio kordon policije, ali je onda koškanje nastavljeno i preko policajaca.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.