Ima li TC Stadion upotrebnu dozvolu

Četvorogodišnja A. P. je u četvrtak upala kroz rupu na nezaštićenom delu parkinga u voždovačkom Tržnom centu Stadion i trenutno leži na Odeljenju neurohirurgije Urgentnog centra.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je povredila glavu i nogu prilikom pada sa visine od tri metra između dva nivoa parkinga. Nezaštićen otvor između nivoa u garaži nije bila jedina opasnost, jer iz betona i dalje vire oštri šiljci i žice od armataure nedovršene zgrade.

Ministarstvo je objektu koji je počeo da radi pre mesec dana izdalo odobrenje za izgradnju, ali ne i upotrebnu dozvolu koja garantuje potpunu bezbednost zgrade. Uprkos tome što nisu imali adekvatnu dokumentaciju za početak rada, vlasnici su dopustili da posetioci od 26. aprila uveliko pazare u ovom šoping molu.

"Povodom nesreće koja se dogodila na parkingu šoping centra "Stadion", kompanija "Eurobau konekt AG" smatra ovaj propust nedopustivim i izražava duboko žaljenje", kaže direktor kompanije Aleksandar Zdravković. "Tehnički otvor u konstrukciji koji razdvaja ploču parkinga od same zgrade odmah je zaštićen ogradom, a Centar stoji na raspolaganju roditeljima povređene devojčice za svaku vrstu pomoći".

Prema Zdravkovićevim rečima, odgovornost i eventualni penali za ovaj propust znaće se posle istrage nadležnih inspekcijskih službi i policije.

Na parkingu gde je pala četvorogodišnja devojčica radnici tržnog centra u petak su postavljali zaštitnu mrežu dužine oko pet metara. Prema njihovim rečima, to je i bilo jedino mesto u zgradi, koje nije bilo propisno obezbeđeno.

Izvor: Novosti, Novi magazin

Pogledajte još