Za poštovanje: Prosinečki davljenika Kajzeri doveo na 5. mesto

Svaka čast Robertu Prosinečkom za ono što je uradio u Kajzeriju. Bivši trener Crvene zvezde i njegovi izabranici su danas na najlepši način završili sezonu u turskom šampionatu: pobedom nad velikanom Bešiktašom od 2:0.

Hrvatski stručnjak zaslužuje sve pohvale za posao obavljen u timu iz Anadolije. Podsetimo da je preuzeo Kajzeri kada je ovaj tim bio na 15. mestu na tabeli sa sedam bodova iz sedam mečeva i kada su mu svi predviđali grčevitu borbu za opstanak.

Početak mu nije bio lak jer su rezultati izostajali. Ipak, vremenom je uspeo da prenese deo svojih zamisli na ekipu i da se te zamisli potvrde na terenu uz osvajanje bodova. Kajzeri je počeo da niže pobede, a večeras je prvi put u sezoni pobedio i nekoga iz velike trojke turskog fudbala. Imao je i debakl od prejakog Galatasaraja, ali i dva tesna poraza od Fenerbahčea.

Vratio je u nekadašnju formu brazilskog golgetera Boboa koji je sezonu završio kao treći strelac lige sa 17 prvenstvenih hitaca. I danas je Bobo bio precizan u pobedi nad svojim bivšim klubom Bešiktašom. Kada se sve podvuče, može se konstatovati da je Prosinečki odradio odličan posao na klupi Kajzerija. Ostao je tri boda iza četvrtoplasirane Burse, što je pozicija koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Prosinečki je lansirao i nekoliko mladih igrača, napravio bingo dovođenjem Marka Simića iz Bate Borisova koji je postao stub odbrane Kajzerija.

Izvor: mozzartsport

Pogledajte još