5 razloga za masturbaciju

Međutim, naučnici su otkrili da samozadovoljavanje pored toga što vam pruža užitak, može da poboljša i vaše zdravlje. "Masturbacija je deo zdravog seksualnog života", kaže Glorija Brejm doktor kliničke seksologije "Potpuno je bezbedno i ne možete da se povredite. Zdravije je nego da perete zube svaki dan".

I kao što bi pranje zuba trebalo da bude vaša svakodnevnica, evo i pet razloga zašto bi trebalo malo da se posvetite i "čišćenju vaših cevi".

SPREČAVA RAK

U Australijskom istraživanju iz 2003. godine pokazalo se da su muškarci koji su svršavali više od 5 puta nedeljno imali čak za trećinu manje šanse da dobiju rak prostate. Različite bolesti skupljaju različite toksine u vašem urogenitalnom traktu i kada jednom "išamarate majmuna", izbacite i sve loše momke iz vašeg sistema.

ČINI VAS ČVRŠĆIM

Kako sterite, prirodno je da gubite mišićni tonus, da čak i dole. Redovne masturbacije vežbaju mišiće dna karlice i tako sprečavaju kasniju ekertivnu disfunkciju i inkontinenciju. Gledajte da doživite vrhunac bar 3 do 5 puta nedeljno za čvrste performanse.

POMAŽE VAM DA TRAJETE DUŽE

Ukoliko volite da se družite sa "Desankom", to će vam verovatno pomoći i u krevetu. "Masturbacijom sat vremene pre sastanka ostvarićete veću kontrolu" kaže doktorka Brejm. Takođe, možete da vidite koliko vam je potrebno da doživite orgazam i da sebe posle "vežbate" za duže staze. Vežbanjem do perfekcije, zar ne?

POVEĆAVA VAM IMUNITET

Ejakulacija povećava broj hormona kortizola, kaže doktorka Dženifer Landa, specijalista za hormonsku terapiju. Kortizol u malim dozama pomaže u regulisanju i održavanju vašeg imuniteta na određenom nivou. "Masturbacija može da dovede do okruženja u organizmu koje savršeno za jačanje organizma." zaključuje Dženifer.

POBOLJŠAĆE VAM RASPOLOŽENJE

Masturbacija oslobađa gomilu srećnih neurohemikalija kao što su dopamin ili oksitocin koje podižu vaše raspoloženje i bude ciklus nagrade u vašem mozgu.

Izvor: menshealth

Pogledajte još