Potpredsednici Zvezde i Partizana razmenili optužbe

Kokeza je za Ružića naveo da je "sramota i srpskog fudbala i Srbije" i da je "danima vršio pritisak u javnosti, lagao i obmanjiva Srbiju govoreći kako neko iz Zvezde hoće na nepošten način da dođe do titule", a Ružić je odgovorio da "na veliki deo sublimirane frustracije, zaista, i pored velike volje, ne može da odgovori, jer bi time bio samo još jedan deo nečega čega deo nikad bio nije, niti će biti".

Potpredsednik kluba iz Ljutice Bogdana zamerio je Ružiću na izjavama pred meč, ali i na vulgarnim gestikulacijama ka čelnicima Zvezde.

"Bio sam potpuno šokiran vašom drskošću, političkom i ljudskom bezobzirnošću koju ste iskazali pred večiti derbi. Nisam odgovorio odmah, ali posle vašeg bahatog i primitivnog ponašanja u loži Partizanovog stadiona primoran sam na to", napisao je Kokeza, podsećajući na izjavu Ružića da političari guraju Zvezdu ka tituli.

Čestitajući Partizanu na "zasluženoj pobedi, koja je ostvarena boljom igrom, hrabrijim i poštenijim pristupom fudbalera", Kokeza je osudio ponašanje Partizanovog potpredsednika.

"Vi ste, gospodine Ružiću, sramota i srpskog fudbala i Srbije. Vaše verbalne provokacije kao i najprimitivnije gestikulacije posle postignutog gola jasno su pokazale vaše pravo lice, koje više ni pred kim ne možete da sakrijete lažnom mirnoćom i izmišljanjem pritisaka koji su se tobože vodili protiv vašeg kluba.

Danima ste, gospodine Ružiću, baš vi vršili pritisak u javnosti, lagali i obmanjivali Srbiju govoreći kako neko iz Zvezde hoće na nepošten način da dođe do titule. Sad vas pitam zašto se niste izvinili posle derbija onima koje ste tako sočno i strasno danima klevetali, već ste nastavili priče o tobožnjim zaverama, pripremajući se, valjda, za pljačku i u sledećoj sezoni", naveo je Kokeza.

On je ocenio da je Ružićeva jedina namera bila da napravi alibi u slučaju poraza, zbog čega je "tri dana pred derbi Ružić širio glasine da je meč namešten po zapovesti Aleksandra Vučića, prvog potpredsednika Vlade Srbije".

"Pitam vas, je li to Vučić namestio Mažića da nam preseca kontre, je li vas ili Đurića Vučić zvao da preti, je li vam kupovao igrače ili šta već? Napali ste Vučića zato što biste vi, da ste na njegovom mestu, to radili. Napali ste jedinog poštenog čoveka u srpskoj politici zato što znate koliko ste vi i ovi iz vašeg okruženja loši, napali ste ga jer vam smeta što je drugačiji.

Što narodu niste rekli da uz Partizan stoje i premijer i predsednik, predsednik Skupštine, svi potpredsednici sem jednog, ministar finansija, direktor RTS, bivši predsednik i svi mogući i nemogući, a krivicu za vaš eventualni neuspeh ste svaljivali na jednog čoveka, koji nije čak ni član naše uprave, ali koji je kriv zato što je pošten i zato što je iskreni navijač Zvezde. Ne smem ni da zamislim kako bi se Vučić proveo da je Zvezda kojim slučajem pobedila", naveo je Kokeza.

Potpredsednik Crvene Zvezde je istakao da je Ružić "pretio podnošenjem ostavki u partiji i u Partizanu, aludirajući na moguće nameštanje utakmice".

"Nikad niste ni pomislili da podnesete ostavku, jer biste je, valjda, podneli zbog 'Galenike' ili 'Dunava', ali vam to nije palo na pamet. Sad tražim od vas samo malo izvinjenje svim Zvezdinim navijačima, Fudbalskom klubu Crvena zvezda i svima koje ste uvredili pričama o nameštaljkama, samo zato što ste, polazeći od sebe, mislili da smo mi isti kao vi. E, nismo Ružiću.

Možda će Zvezda i sledeće godine ostati bez titule, ali utakmice nećemo nameštati. Možda ćete hteti i da ukinete Zvezdu, ne bih se iznenadio i da u tome uspete, ali nam vi i takvi kao vi nikada nećete ukaljati obraz".

"Na kraju, stidite se se zbog neuljudnih pokreta na kraju utakmice, pogledajte po svetu kako se gospoda ponašaju i naučite se nečemu, ako ničemu drugom, to je poštovanje prema protivniku i prema građanima Srbije", napisao je Kokeza.

Potpredsednik FK Partizan Branko Ružić je na te navode Kokeze reagovao izjavom za javnost koja počinje sa "Poštovanim autorima literarnog čuda, želim iskreno da se zahvalim na čestitkama povodom pobede u derbiju. Takođe, čast mi je da mi se lično pruži toliki stepen publiciteta i značaj, i to od predstavnika našeg večitog rivala".

Istovremeno, naveo je Ružić, želim da čestitam igračima njihovog kluba na fer i korektnoj borbi i publici na veličanstvenoj atmosferi u srpskom hramu fudbala. "Gospodstvenost, mirnoća, kućno vaspitanje, ali i prikazivanje emocija je nešto što krasi svakog normalnog čoveka, pa tako i mene".

"Na veliki deo sublimirane frustracije, zaista, i pored velike volje, ne mogu da odgovorim, jer bi time bio samo još jedan deo nečega čega deo nikad bio nisam niti ću. Apelujem da štitimo naš fudbal, nacionalne brendove i da gradimo korektne odnose između naših klubova, a ne da ih uzdrmamo emocionalnim reakcijama", napisao je Ružić.

Takođe, ukazao je potpredsednik Parztizana, "nije korektno ovom društvenom fenomenu pridavati političku konotaciju i zloupotrebljavati ljude iz sfere politike i javnog života, koji žele dobro Srbiji i njenim građanima".

"A sad vas molim da mi dozvolite da nastavim da dajem svoj skroman doprinos pisanju fudbalske istorije. Bio bih neiskren kada ne bih i vama poželeo da nekada doživite taj osećaj, jer i među vama imam iskrenih prijatelja i ljude koje poštujem", naveo je Ružić.

(Tanjug)

Pogledajte još