Beograd: Članovi SRS palili zastave EU i KiM

"Mi smo ovde da poručimo da Srbija nije i nikad neće odustati od Kosova i Metohije, bez obzira na to što već mesec dana građanima Srbije ispirate mozak", rekao je zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.

On je dodao da čak i kad bi Srbija formalno priznala nezavisnost Kosova, to ne bi promenilo odnos "neprijatelja Srbije" - Nemačke, EU i SAD.

(old_image)

Potpredsednik SRS Zoran Krasić optužio je vlast u Srbiji, koju je nazvao 'belom lađom', da ispunjavanjem uslova EU krši Ustav i nacionalne interese zemlje.

"Dolazimo u situaciju da privatni interesi treba da se predstave kao državna politika 'bele lađe' a mi da pristanemo na otimanje Kosova i Metohije", rekao je Krasić.

Pristalice SRS takođe su zahtevale oslobađanje aktiviste ove stranke Petra Vujasinovića (68), za koga kažu da je "politički zatvorenik".

"Petar Vujasinović je žrtva Vučićevih batinaša i medijskih manipulacija, čovek koji već 30 dana čami u Vučićevom zatvoru", rekao je Šarović.

Vujasinović se nalazi u pritvoru zbog optužbe da je fizički nasrnuo na pristalice Srpske napredne stranke Živadina Mitrovića i njegovog sina Nenada, kome je naneo teške povrede glave.

SRS je tada saopštila da su Mitrovići napali Vujasinovića dok je lepio plakate, i osudila "razbojničko ponašanje režimskih batinaša".

Izvor: Beta

Pogledajte još