Izaberite svoje: U prodaji 500 privatnih ostrva širom sveta

Sajt Prajvat ajlands onlajn je i ove godine objavio katalog ostrva u prodaji širom sveta, kojih je ove godine oko 500.

Neka od ponuđenih ostrva moguće je iznajmiti, a noćenje na jednom od tih ostrva u centralnoj Americi košta 1.000 švajcarskih franaka.

U prodaji je, između ostalih, australijsko ostrvo Dejdrim, smešteno na velikom koralnom grebenu, po ceni od 108 miliona franaka. Na ostrvu je luksuzan hotel, s infrastukturom koja dozvoljava ne više od 300 gostiju.

Ostrvo Nosi Valiha, na severu Madagaskara, površine 385 hektara prodaje se za 4,5 miliona franaka. Ostrvo obiluje bananama i mangom.

U Karibima je na prodaju nenaseljeno, netaknuto ostrvo Rond Ajland, po ceni od 100 miliona franaka.

U arhipelagu Fiđi prodaje se ostrvce Jadua od 10 hektara, usred Tihog okeana, a početna cena je 5,4 miliona franaka.

Na kanadskom jezeru Huron prodaje se ostrvo površine od samo 1,6 hektara po ceni od 5,5 miliona franaka. Na ostvu je izgrađena lepa kuća od kedrovine i bora.

U Severnoj Karolini u SAD u prodaji je ostrvo Samr Hil, na jezeru koje privlači ljubitelje jedrenja i kajaka, a smešteno je na nadmorskoj visini od preko 1.000 metara. Pruža se na samo 1,8 hektara. Na ostrvu postoji vikendica za četiri osobe. Početna cena je četiri miliona franaka.

U Italiji se prodaju tri minijaturna ostrva u arhipelagu Li Gali, duž italijanske obale. Samo jedno od njih je za sada naseljeno.

U Grčkoj je na prodaju čak 12 ostrvaca, među kojima je i Patroklos, površine 260 hektara, udaljeno 25 minuta od Atine. Ostrvo je nenaseljeno, sa više od 5.000 maslinovih stabala. Njegova cena je 190 miliona evra.

Izvor: Tanjug via Novosti

Pogledajte još