Murinjo više nije trener Reala iz Madrida

Ono što se mececima nagađalo, večeras se obistinilo, a Perez je odluku Upravnog odbora Reala obelodanio na vanrednoj konferenciji za medije.

"Hvala Murinju za sve što je postigao s našim klubom, on više nije naš trener i ugovor se raskida na kraju sezone. Ovo je zajednička odluka i na snagu stupa nakon poslednje utakmice Primere protiv Osasune. Želim da naglasim da se ugovor raskida sporazumno", kazao je prvi čovek Madriđana.

Perez je istakao da su u klubu prošle godine svi bili oduševljeni Murinjovim radom i da su tada ostvareni zadovoljavajući rezultati.

"Međutim, ove godine nismo zadovoljni. Za Real nije uspeh polufinale Lige šampiona, da je u ligi drugi. Mi smo zahtevni, to je zato šsto je Real veliki klub", naglasio je Perez, dodajući da će novi trener biti poznat u narednih nekoliko dana.

"Još nemamo nijedno konkretno ime. Naglašavam da nismo potpisali predugovor ni sa jednim kandidatom, kao što prenose pojedini mediji", poručio je Perez.

Murinjo je na klupi slavnog kluba proveo tačno 1.007 dana, a pod njegovim vođstvom Real je osvojio trofej Kupa kralja, španski Superkup i titulu u Primeri.

Harizmatični Portugalac je glavni kandidat za mesto šefa stručnjog štaba londonskog Čelsija, kojeg je već vodio od 2004. do 2008. godine.

(Tanjug)

Pogledajte još