Morinjo ostaje u Interu

BEOGRAD, 21. maja 2009. (Beta) - Predsednik italijanskog fudbalskog šampiona Intera Masimo Morati rekao je da je uveren da će trener Žoze Morinjo ostati u klubu. Mediji su preneli da Real Madrid želi da angažuje portugalskog stručnjaka.

Mediji su preneli da Real Madrid želi da angažuje portugalskog stručnjaka.

Španski mediji su naveli da će kandidat za predsednika Reala Florentino Peres pokušati da dovede Morinja na Santajago Bernabe, a ukoliko ta opcija propadne, kandidat za trenera je Arsen Venger iz Arsenala.

Čelnici Arsenala su danas saopštili da će Venger ostati u klubu još dve godine.

"Čuli smo vesti iz Španije, ali Morinjo nas je uverio da ne želi da napusti Inter. Želim da mu verujem. On je ozbiljan čovek i već je dokazao da nikada nije pogazio svoju reč", rekao je Morati za italijanski list Gazeta delo Sport.

"On je veliki profesionalac i ne bi uradio tako nešto", dodao je on.

Morinjo je u dosadašnjoj karijeri trenirao Benfiku, Leiriju, Porto i Čelsi. Sa ekipom Porta je 2003. godine osvojio Kup UEFA, a godinu dana kasnije i Ligu šampiona.

Portugalac je trenirao Čelsi između 2004. i 2007. godine i za to vreme je osvojio dve titule u Premijer ligi, FA Kup, dva trofeja u Liga Kupu, a jednom je trijumfovao u Komjuniti Šildu.

Pogledajte još