Partizanu u Smedervu potreban bod za titulu

Sve utakmice pretposlednjeg, 29. kola igraju se sutra od 17 sati.

Partizan je u subotu pobedio Crvenu zvezdu sa 1:0, golom Miloša Jojića u 90. minutu i stekao pet bodova prednosti u odnosu na "večitog" rivala, dva kola pre kraja takmičenja u Super ligi.

Crno-beli imaju 67 bodova i potreban im je bod protiv poslednjeplasiranog Smedereva kako bi odbranili titulu, odnosno osvojili šestu uzastopnu, što je rekord u srpskom fudbalu. Fudbaleri Smedereva su zabeležili samo tri pobede, osvojili 15 bodova i sledeće sezone igraće u Prvoj ligi Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju na svom terenu protiv Slobode iz Užica i pokušaće pred svojim navijačima da pobede i iskupe se za lošu igru i poraz od Partizana u 144. "večitom" derbiju.

I Sloboda, koja je sedma na tabeli, u utakmicu ulazi posle poraza u prošlom kolu, na svom terenu od Radničkog iz Kragujevca od 0:2.

Kragujevčani se bore za opstanak, a sutra igraju protiv Vojvodine, koja se bori za drugo mesto na tabeli. Radnički je 14. na tabeli sa 27 bodova, koliko ima i pretposlednji Novi Pazar, dok Novosađani na trećem mestu zaostaju četiri boda za Zvezdom.

Fudbaleri Novog Pazara igraju na svom terenu protiv Rada i pokušaće da pobede kako bi se "odlepili" sa pretposlednjeg mesta, koje sledeće sezone vodi u niži rang. Rad je peti na tabeli sa 41 bodom i ima tri manje od Jagodine.

Obe ekipe u utakmicu ulaze posle poraza u prošlom kolu. Rad je izgubio od Hajduka (0:2), a Novi Pazar od Javora (3:2).

Donji Srem igra kao domaćin protiv Hajduka iz Kule i pobedom bi obezbedio opstanak u ligi. Donji Srem je 11. na tabeli sa 31 bodom, dok je Hajduk siguran u sredini tabele, nalazi se na devetom mestu sa četiri boda više.

Fudbaleri BSK-a igraju u Borči protiv osvajača Kupa Jagodine i potrebna im je pobeda jer se bore za opstanak u Super ligi. Ekipa iz Borče zauzima 13. mesto na tabeli sa 29 bodova.

BSK je u prošlom kolu pobedio Donji Srem (1:0), a Jagodina je podelila bodove sa Spartakom (1:1).

Radnički u Nišu igra protiv Javora, a obe ekipe žele pobedu kako bi osigurale superligaški status. Ekipa iz Ivanjice nalazi se na 10. mestu sa 33 boda, dok Radnički ima dva boda manje na 11. mestu.

U utakmici bez većeg takmičarskog značaja Spartak u Subotici igra protiv OFK Beograda. Obe ekipe su u sredini tabele, "romantičari" zauzimaju šesto mesto sa 41 bodom, a Spartak je osmi sa pet manje.

Poslednje, 30. kolo igra se predstojećeg vikenda.

Beta

Pogledajte još