Drama u Amsterdamu: Putnici iz Srbije već 24 sata čekaju let za Beograd

Avion je trebalo da poleti juče u 10.30 na liniji Amsterdam - Beograd.

Po redu letenja na sajtu Aerodroma Beograd, postoji let koji je, prema poslednjim informacijama, trebalo je da stigne u srpsku prestonicu u 11.45 sati. Međutim, još nema potvrada da tim letom stižu zarobljeni putnici.

Ovu vest je redakciji "Blica" javila Snežana Kaplanović, majka Jelene Kaplanović (21) iz Beograda, koja se nalazi među putnicima na Shipolu. Ona je ogorčena, jer, kako kaže, putnici su od 10.30 do sinoć u 02.00 sata bili na Shipolu, s tim što su im ljudi iz “Jata” na svakih pola sata obećavali da će avion da poleti za pola sata, bez dodatnih objašnjenja o razlogu odlaganja leta.

"Putnici su ležali po stolovima i zvali službene telefone, ne bi li nekako uspeli da se domognu bar hotela. U dva ujutru uspeli su da alarmiraju holandsku policiju, pa su tek tada smešteni u hotel. U 7 ujutru su opet odvezeni na aerodrom, na kome i dalje čekaju više informacija. Nečuveno!", spričala je za "Blic" Snežana Kaplanović.

Pošto je kartu ćerke, koja je u Amsterdam sletela iz SAD, kupilaa u kompaniji KLM - Er Frans, Snežana kaže da joj ni iz te kompanije nisu mogli dati više informacija, sem što su je jutros obavestili da su putnici i dalje zadržani u Amsterdamu.

Iz kompanije KLM su nam rekli da je u pitanju avion "Jata" i da ne znaju u čemu je konkretno problem.

U "Jatu" do ovog trenutka novinari "Blica" nisu uspeli da saznaju niti u čemu je problem, niti kada će putnici moći da konačno polete za Beograd.

U Aerodromu Beograd su potrvdili da let iz Amsterdama od juče kasni, ali nisu imali informaciju kada će avion sleteti u Beograd.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još