Putnici iz Amsterdama konačno stigli u Beograd

Oni su sa amsterdamskog aerodroma "Šipol", na kom su bili zarobljeni 24 sata, krenuli danas u 11.55.

Kako je ranije javio "BIic", među putnicima koji su bili "zarobljeni" na amsterdamskom aerodromu bilo je i beba, male dece i jedna starija soba sa zdravstvenim problemima.

Iz Jata je danas objašnjeno da je zbog problema sa prtljažnim vratima na Jatovom avionu jučerašnji let iz Amsterdama za Beograd odložen za danas, a jutrošnje kašnjenje poletanja od dva sata bilo je zbog obaveznog testiranja i provere ispravnosti letelice, nakon otklanjanja problema.

"Razlog odlaganja leta je tehnički problem na letelici na kojem je radila ovlašćena tehnička služba na aerodromu u Amstedamu. Posle uspešno obavljenog jučerašnjeg leta JU 262 iz Beograda za Amsterdam, nakon sletanja u 12 sati i pregleda letelice, ustanovljen je problem sa prtljažnim vratima", rečeno je Tanjugu u Jatu.

Zbog toga je jučerašnji povratni let JU 2632 odložen za danas u 9.30 sati, a svi putnici su, kako to i nalažu procedure evropskih vazduhoplovnih vlasti, smešteni u hotel o trošku Jata.

Radove na prtljažnim vratima, kako ističu u nacionalnoj avio-kompaniji, obavljala je ovlašćena tehnička služba u Amsterdamu i ona je jedina imala prave informacije o tome kada će avion biti spreman za obavezno testiranje pre poletanja.

"Jutrošnje poletanje aviona kasnilo je dva sata upravo zbog obaveznog testiranja i provere ispravnosti aviona koju je obavila ovlašćena tehnička služba. Jatov avion sa putnicima poleteo je iz Amsterdama za Beograd u 11.55 časova", navode u Jatu, uz izvinjenje putnicima zbog neugodnosti.

Avion je trebalo da poleti juče u 10.30 na liniji Amsterdam - Beograd. Po redu letenja na sajtu Aerodroma Beograd, postoji let koji je trebalo da stigne u srpsku prestonicu u 11.45 sati.

(Izvor: B92, Tanjug, Blic)

Pogledajte još