Najnoviji hit - preoblikovanje vagine

OTAVA, 21. maj 2009. (FoNet) - Poslednji hit estetske hirurgije na svetu je - preoblikovanje vagine. Ovaj hirurški zahvat, kako pišu kanadski i američki tabloidi, došao je na red posle povećanja grudi i zatezanja kože na licu, što su intervencije za koje je bilo najviše zainteresovanih dama.

Društvo za plastičnu hirurgiju Sjedinjenih Američkih Država smatra da je reč o “najznačajnijoj tendenciji u ovoj struci poslednjih godina”. U SAD i Kanadi više od dvadeset klinika nudi ovu vrstu medicinsko estetske intervencije.

Neke klinike nude te operacije čak i u Aziji, posle potpisivanja sporazuma s jednom firmom iz Kalifornije, koja je prva počela da komercijalizuje vaginalnu estetsku hirurgiju.

Ovo je ranije praktikovano jedino u slučajevima teških povreda i iz strogo medicinskih razloga.

Potražnja za preoblikovanja vagine, prema nekim israživanjima, raste sev brže. Od evropskih zemalja zahvati se vrše u Francuskoj i Švedskoj. Zainteresovanih ima i u Australiji kao i nekim državama Južne Amerike.

Među najtraženijim operacijama su sužavanja vagine da bi se povećalo seksualno uživanje kao i preoblikovanje usmina i rekonstrukcija himena, namenjeni ženama iz zemalja gde je veoma važno udati se kao devica.

Ni jedno od istraživanja ne navodi cenu ovakvih hirurških zahvata niti zdravstvene uslove koje bi potencijalne pacijentkinje trebalo da ispune.

Pogledajte još