BiH: Umesto da pomognu umirućem, meštani vadili mobilne i snimali

Ipak, ono što je najšokantnije u ovom slučaju jesu priče pojedinih očevidaca koji govore kako je Kadrić još bio živ dok se oko njega okupljala gomila meštana, među kojima su mnogi, umesto da pomognu, počeli da snimaju mobilnim telefonima poslednje trenutke nesretnika.

Naime, dok je nesretni samoubica izdisao u užasnim mukama, u grmu pored pruge, niko od okupljenih mu isprva nije smeo prići, ali su neki od njih smogli “hrabrosti” da izvade mobilne i snimaju tragediju.

“Malo je neshvatljivo kako se domaće stanovništvo okupilo oko tela unesrećenog bez obaveze da pomognu osobi koja bi mogla biti živa”, piše i lokalni portal Kakanj-X.com, koji je prvi i objavio šokantne fotografije koje možete pogledati ovde. Iz policije je tek potvrđeno da se dogodila tragedija i da je voz koji je putovao iz Sarajeva za Zenicu naleteo na čoveka na pruzi.

“Nesreća se u 18.20 sati dogodila u mestu Roščevina - Bošnjakovo polje”, potvrđeno je u MUP-u Zeničko-dobojske županije. Iako to u policiji nisu službeno potvrdili, iz izvora upućenih u slučaj doznaje se da se Kadrić namerno bacio pred voz kako bi na taj način izvršio samoubistvo. Inače, ovo nije jedina nesreća sa smrtonosnim posledicama koja se preksinoć dogodila na području Zeničko-dobojske županije, budući da je u obližnjem Žepču stradao jedan vozač koji je automobilom sleteo u reku.

Izvor: Kakanj-h.com, Dnevni list

Pogledajte još