Ana spremna za odbranu titule na Rolan Garosu

BEOGRAD, 21. maja 2009. (Beta) - Teniserka Srbije Ana Ivanović izjavila je u Parizu, gde se priprema za Rolan Garos da brani titulu, da je "bol u kolenu prošlost" i da je mogla da trenira cele nedelje.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu teniserke (www.anaivanovic.com), ona je odustala od turnira u Madridu, da bi se oporavila za Rolan Garos.

"Tajming mi je trenutno prilično dobar i optimista sam u vezi svojih šansi za uspeh u Parizu. Očigledno, nisam imala pripreme kakve sam želela, ali ni prošle godine pre Rolan Garosa nisam igrala mnogo mečeva", rekla je Ivanović.

Ona je prošle godine igrala na sljaci samo jedan meč više nego u pripremi za ovogodisnji turnir - četiri, a sada tri.

Ona je pre 12 meseci u Parizu napravila fantastičan niz pobeda i bez izgubljenog seta stigla je do polufinala. Jedan od njenih najuzbudljivijih mečeva u 2008. je bio polufinalni susret sa zemljakinjom Jelenom Janković, koji joj je otvorio put da ostvari svoju životnu ambiciju i postane svetski broj jedan.

Uprkos svojoj impresivnoj istoriji na ovom turniru, Ana na sebe ne gleda kao na branioca titule.

"Čast je kada vas znaju kao branioca titule, ali za mene je ovo novi gren slem i uzbudena sam zbog njega. Ništa ne branim. Ovo je novi turnir i nova prilika da osvojim još jedan gran slem", rekla je Ivanović (21).

Po najnovijoj WTA rang listi, ona bi trebalo da bude osmi nosilac.

Ivanovićeva će u petak na Rolan Garosu u 11:30 sati izvlaciti žreb u muškoj konkurenciji.

Pogledajte još