Barani likvidirali brata Luke Bojovića

Njihov vođa je kako mediji navode upravo Luka Bojović, koji se trenutno nalazi u španskom zatvoru gde čeka da bude izručen Srbiji. Bojović je ubijen krajem aprila u centru Beograda, a policija pretpostavlja da je likvidiran iz osvete prema njegovom bratu jer je Luka osumnjičen za brojna krivična dela i nekoliko ubistava.

Nevina žrtva?
Bolji poznavaoci prilika u srpskim i crnogorskim mafijaškim krugovima veruju da je Bojović nevina žrtva, odnosno da je glavom platio nekome ko je izravnao račune s njegovim bratom Lukom, za koga se navodi da je jedan od najopasnijih kriminalaca Evrope. Veruje se takođe da bi to mogla biti osveta za Slobodana Radonjića, koji je nestao 2009. godine, njegovog oca Danila Radonjića koji je sa prijateljem Dženanom Ramovićem ubijen septembra 2011. godine i Brana Šaranovića, kuma starijeg Radonjića, koji je likvidiran 2009. godine. Sva ova ubistva i nestanak pripisuju se Luki Bojoviću i njegovom klanu.

Crnogorska policije je, kako saznaju "Vesti", odmah posle Bojovićevog ubistva dobila zamolnicu od kolega iz Beograda da proveri alibi i pruži podatke o crnogorskim državljanima M. K. i I. R. trenutno nastanjenima u Baru, za koje se sumnja da su počinili ubistvo u Ulici carice Milice u Beogradu.

Takođe, pre nekoliko dana je iz Beograda stigla i depeša u Podgoricu, u kojoj se navodi da su u Crnu Goru ušla šestorica pripadnika zemunskog klana sa zadatkom da utvrde ko je naredio, ali i ko je neposredni ubica Bojovića. Crnogorska policija je brzo reagovala i ušla u trag šestorici kriminalaca iz Beograda koji su, kako je utvrđeno, ušli u Crnu Goru preko jednog od graničnih prelaza, ali s lažnim pasošima Bosne i Hercegovine.

Po dogovoru s kolegama iz Beograda, policija ih nije zaustavljala niti legitimisala, već je u stopu pratila njihovo kretanje, spremna da ih osujeti u nameri da nekog ubiju. Oni su nekoliko dana proveli na primorju u Baru i Budvi, a policija je zabeležila njihovo kretanje i sastanke.

Da li zbog toga što su saznali da im je policija za petama ili zato što nisu otkrili svoju metu, tek "osvetnici" su ubrzo otišli iz Crne Gore. U tamošnjoj policiji postoji strah da bi tokom leta mogao da krene krvavi rat u podzemlju i veliki lanac osveta.

Izvor: Vesti online

Pogledajte još