"Sraman incident" : Sastanak državnih zvaničnika zbog bodova na Evrosongu

Rusiji izgleda nemoguće da nije dobila nijedan glas za svoju predstavnicu na nedavno završenoj Evroviziji od svoje bivše republike, Azerbejdžana, te je u misiju ispitivanja celog slučaja poslala šefa diplomatije Sergeja Lavrova.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov sastao se sa šefom diplomatije Azerbejdžana Elmarom Mamadijarovim da bi ispitao zašto ta bivša sovjetska republika nije dala nijedan poen Rusiji prilikom glasanja, prenela je agencija AP.

Mamadijarov je rekao da je njihov nacionalni operater mobilne telefonije saopštio da je ruska predstavnica na Evroviziji Dina Garipova bila druga po broju dobijenih glasova, što je značilo da je trebalo da dobije 10 poena.

Međutim, kada je došlo do saopštavanja rezultata glasanja uživo na televiziji, nije bilo nijednog poena za Rusiju. Šef diplomatije Azerbejdžana rekao je da se ispituje incident u kome su "zagubljeni glasovi".

Lavrov je rekao da je to "sraman incident", ističući da su Garipovoj ukradeni poeni.

Garipova je završila na petom mestu, 17 poena iza Norveške, koja se plasirala na četvrto mesto, tako da 10 poena ne pravi razliku u konačnom ishodu takmičenja.

Rusija je Azerbejdžanu dodelila maksimalnih 12 poena prilikom glasanja na Evroviziji. Pobednica 58. muzičkog takmičenja Evrovizija 2013 je danska pevačica Emeli de Forest.

Izvor: B92

Pogledajte još