Veliko obezbeđenje za finale Lige šampiona u Rimu

RIM, 21. maja 2009. (Beta-AP) - Navijači koji budu ulazili na stadion da gledaju finale Lige šampiona u Rimu, pored karte moraće da pokažu identifikacionu karticu sa slikom, najavili su organizatori.

U Rimu se priprema veliko obezbeđenje, kako bi se utišali kritičari koji strahujući od nasilja zagovaraju da se jedna od najprestižnijih fudbalskih "predstava" premesti u drugi grad.

Na stadionu će biti oko 72.000 navijača koji će gledati Mančester junajted i Barselonu i još više onih koji će ostati bez karata.

Prodaja karata je vršena uz kontrolu britanske i španske policije, kao i evropskih fudbalskih zvaničnika, a kako bi se sprečilo falsifikovanje.

Svaki navijač moraće da pokaže identifikacionu karticu i kartu koju će očitati elektronska mašina na ulazima u stadion. Ime na karti moći će da se promeni 48 sati pre meča.

Ovakav način obezbeđenja prvi put će se primenjivati na jednoj utakmici Lige šampiona, a "proveren" je prošlog meseca za vreme finala Kupa Italije.

Utakmicu će obezbeđivati 1.500 policajaca, a pomagaće im po 15 predstavnika britanske i španske policije koji će doputovati u ponedeljak u Rim.

Finalna utakmica Lige šampiona između Mančester junajteda i Barselone igraće se u sredu 27. maja na "Olimpijskom stadionu" u Rimu.

Pogledajte još