Tipovi devojaka koje muškarci žene

Dr Vilard Harli Džunior, autor knjige “I Promise You: Preparing For A Marriage That Will Last a Lifetime”, kaže: “Ono zbog čega muškarac želi da se venča su hemija i strast, ali reč je i o određenim akcijama i ponašanjima koji su konkretniji nego što mislite.” Evo pet ključnih osobina koje razlikuju žene s kojima muškarci žele samo da se viđaju od onih s kojima se vide u braku.

Osobina 1: Ona je uzbudljiva i uvek drugačija

Tip žene koju muškarac vidi kao svoju suprugu izaziva u njemu osećanje uzbuđenja i iščekivanja. “Ona je spontana i pomalo nepredvidljiva. Ima različite interese i otkriva različite aspekte svoje ličnosti“, objašnjava dr Alon Grač, autor knjige “If Love Could Think”. Ona ne dopušta da joj je život statičan i time pobija mit da brak znači dosadu. “S njom je život avantura. Ostavlja utisak da stalno ima nove ideje i aktivnosti na umu”, kaže Grač.

Osobina 2: Zaista voli seks

Kada se žena trudi da seks uključuje i telo i um, ona u muškim očima automatski prelazi iz pozicije devojke u devojku za brak. “Muškarci žude za erotičnim seksom, ali i žele seks s emocijama koji ih duboko povezuje s partnerkom”, kaže Grač. Još nešto navodi muškarce da razmišljaju o braku: kada se žena konstantno trudi da održi strast. “Najveći strah muškarca je da će odličan seks zbog kog je pomislio da ste vi njegova buduća žena, jednog dana pasti u drugi plan”, objašnjava dr Daglas Vajs, autor knjige “7 Love Agreements: Decisions You Can Make On Your Own to Strengthen Your Marriage”. Žena koja se trudi da održi strast ostvarenje je muškarčevog sna.

Osobina 3: Jasno daje do znanja da on nije njen ceo svet…

Muškarcu laska kada shvati da njegova devojka misli najbolje o njemu, ali mu je manje privlačno ako shvati da je on njen ceo svet. Zato devojka koja zadrži svoju nezavisnost i kad veza postaje ozbiljna, definitivno ima osobine supruge. “Žena koja potpuno zavisi od muškarca je nešto zastrašujuće za njega”, kaže Grač. “Muškarci ne žele da se osećaju da ih gušite i da su odgovorni za vašu svakodnevnu sreću.” Idealna žena je ona koja vidi odnos kao čvrsto partnerstvo u kom oboje imaju odvojene identitete.

Osobina 4: …ali mu daje do znanja koliko joj je važan

Tanka je linija između nezavisnosti i ravnodušnosti. Muškarci se skrase sa ženom koja pokazuje svoju nežnu stranu i pokazuje mu da mu, bez obzira na to što se događa, ona čuva leđa. “Muškarci gledaju na život kao na borbu ili rat koji treba da dobiju i žele nekog ko će biti na njihovoj strani sve vreme”, kaže Grač. “To ne znači da žena treba da mu glumi mamu ili mu pomaže u svakoj sitnici u životu, nego da radi male stvari koje mu daju do znanja da joj je stalo.”

Osobina 5: Ona ga podstiče da bude najbolji u onome što radi

Muškarci ne žele devojku koje će im naređivati. Žele da im bude podrška u njihovim ciljevima i da ga podstiče da bude bolji u onome što radi. “Muškarac se divi ženi koja ga ohrabruje da postane ono što želi… dokle god ona ima najbolje interese na umu i ne pokušava da ga stavi u kalup”, kaže Harli. To znači da mu ne dopušta da zanemari svoje ciljeve i odustane.

Izvor: B92, SuperŽena