Partizan overio titulu u Smederevu

Partizanu je trebao bod za osvajanje titule kolo pre kraja, ali je trijumfom potvrdio šestu uzastopnu titulu i 25. ukupno. Crno-beli su se sada izjednačili po broju osvojenih državnih šampionata sa "večitim" rivalom Crvenom zvezdom.

Golove su postigli Marko Šćepović u 16. i Nemanja Kojić u 67. minutu.

Prvu priliku na meču Partizan je imao već u drugom minutu meča. Posle akcije u kojoj su učestvovali Marko Šćepović, Predrag Luka i Miloš Jojoć, igrač koji je rešio "večiti" derbi, pogodio je prečku gola Smedereva.

Narednih 15 minuta na terenu u Smederevu nije bilo uzbuđenja, sve do 16 minuta kada je Partizan uspeo da dođe do prednosti pogotkom Šćepovića.

U akciji je opet učestvovalo nekoliko fudbalera Partizana – Saša Ilić, Luka i Šćepović. Posle duplog pasa kapitena Partizana i Luke, Luka je na petercu pronašao Šćepovića koji je lako smestio loptu u gol.

Sredinom prvog poluvremena golman Partizana Vladimir Stojković se povredio, pa ga je na golu u 32. minutu zamenio Nikola Petrović.

Odlučujući trenutak u meču, ali i u celoj sezoni, desio se u 67. minutu kada je Nemanja Kojić postio pogodak. Šćepović je u šesnaestercu okružen sa nekoliko protivničkih igrača uspeo da doda loptu Kojiću, kojem nije bilo teško da savlada golmana Smedereva.

Smederevci su u 89. minutu imali priliku da smanje rezultat. Sikinić je izao šam ispred golamana Petrovića, ali je rezerni golman crno-belih upseo da odbrani taj udarac.

Beta

Pogledajte još