Crnogorska inspekcija kaznila Kusturicu sa 100 evra

Poznati filmski režiser Emir Kusturica kažnjen je sa 100 evra, jer "nije na vidnom mestu na ulazu u objekat istakao oznaku propisane vrste i kategorije objekta utvrđenu rešenjem nadležnog organa".

Kako je navedeno u izvještaju, prekršaj se odnosi na usluge smeštaja na adresi Šetalište pet Danica 42 u Herceg Novom.

Na toj adresi Kusturica ima butik, hotel "Aurora" i kafanu, a nalaze se u zgradi stare železničke stanice.

Pojedinačno najveće kazne od po 2.150 evra dobili su bife "Kosmač" na Brajićima i "Papijon" u Bečićima, jer su obavljali ugostiteljsku delatnost bez odobrenja, a najmanju kaznu od 30 evra dobio je Boris Kaluđerović sa Cetinja koji je obavljao delatnost "perač motornih vozila", a kriv je za prekršaj "rad bez prijave zanatstva", prenose podgoričke Vijesti.

Najčešće su kažnjavane male ugostiteljske i trgovinske radnje za prekršaje neizdavanje računa, nepravilno vođenje prometa i za kršenje Zakona o radu i zaštiti potrošača.

Lanac marketa "Delez Montenegro" kažnjen je dva puta sa po 200 evra zbog neisticanja cena na propisan način i zbog kršenja Zakona o radu.

"Merkator Crna Gora" kažnjen je sa 200 evra zbog nepravilnog vodjenja evidencije u barskom marketu, kao i sa 400 evra za market u Herceg Novom zbog nepravilne evidencije i prodaje robe bez propisane deklaracije.

Inspekcija je posetila i Donji Ostrog gdje je vlasnicima pet tezgi naplatila tri kazne od po 200 evra i dve od po 300 evra.

Da nemaju samo ugostitelji i trgovci naviku neizdavanja računa pokazuje i primer knjižare "Nova knjiga" i apoteke "Zeta pharm", koje su zbog ovog prekršaja kažnjene sa po 1.500 evra.

(Izvor: Tanjug, Blic)

Pogledajte još