Tuđmanov unuk priznao razbojništvo

Oboje su u pritvoru od 7. februara koji im je pre dva dana ponovo produžen odlukom suda, rekla je danas Tanjugu portparol Prvog osnovnog suda Ivana Ramić.

Igor Tuđman, koji je unuk rođenog brata pokojnog predsednika Hrvatske, i Antolovićeva, uhapšeni su tokom pokušaja bekstva u Hrvatsku, na granici u blizini Sombora, nakon što ih je prijavio jedan Vračarac da su da prevarili i opljačkali.

Ramić je rekla Tanjugu da je krivično vanpretresno veće suda potvrdilo sporazum o priznanju krivice između tužilaštva, Tuđmana i Antolovićeve.

Na osnovu tog sporazuma tužilaštvo je juče podiglo optužnicu na osnovu koje će im sud izreći presudu shodno utvrđenoj nagodbi, objasnila je Ramićeva.

Shodno sporazumu o priznanju krivice Tuđman će biti osuđen na dve godine zatvora za rabojništvo, pošto je tužilaštvo odustalo od krivičnog dela falsifikovanje platne kartice. Antolovićeva je priznala razbojništvo za šest meseci zatvora.

Protiv ovo dvoje razbojnika početkom aprila jedna beogradska firma takođe je podnela optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu, a predmet je od 8. maja u istrazi.

Igor Tuđman je spominjan u medijima sredinom prošle godine, jer je navodno bio nestao iz Novog Sada, kao i zbog skandala vezanog za prodaju njegovog “porno snimka” medijima.

(Izvor: Tanjug, Blic)