Hit predstava u UK Vuk Karadžić: "A gde su kokoške?"

Autorski projekat Tatjane Kecman i Monike Romić

uloge:

Monika Romić..gđa Žurka

Tatjana Kecman..gđa Ford

Tijana Dapčević..gđa Pejdž

(old_image)

"A gde su kokoške?"

Inspirisana jakim ženama i realnim životnim situacijama popt one "kako zaraditi za život a baviti se umetnošću" ova predstava na komičan, ali na momente i tragikomičan način čine da se potpuno saživimo sa ovim junakinjama. Očekuje vas standardno dobra ekipa, uz pojačanje Tijane Dapčević koja se po prvi put pojavljuje u predstavi "A gde su kokoške"!

(old_image)

Nakon odigrane poslednje predstave u sezoni, glumice razmišljaju o tome kako preživeti dugo, toplo leto: „Treba platiti račune, treba jesti.... Kriza je, nema se, ne može se, kase su prazne, budžeti nula, plate nema, a sponzora ni od korova, troškovi su ogromni, teško je, preteško, crnoooo, da crnje ne može biti, svetska kriza.....“ I one odluče da stave tačku! Same će napraviti predstavu na brzaka, da ne košta, uz pomoć štapa i kanapa i da se zaradi uz neki još neviđen marketinški trik.

I tu počinje komedija!

(old_image)

Reč autora:
„Ova priča je inspirisana istinitim događajima. Satkana je od autentičnih situacija u kojima se glumac, bez stalnog angažmana, očajnički bori za opstanak na sceni. U prvom delu procesa smo na papir stavljale priče iz glumačke i pozorišne stvarnosti. Te priče smo kroz improvizaciju pretvorile u scene, dramaturški uvezeane u pletenicu koja vodi gledaoca kroz tragikomične situacije do potpune katarze . Ovom predstavom mi ne propagiramo, već na paradoksalan način, kritikujemo ovakvu vrstu pozorišnog stvaralaštva.

Pogledajte još