Mihajlović: Protiv Belgije možemo da izgubimo sve!

"Nije istina da u Belgiji nemamo šta da izgubimo, naprotiv, tamo možemo da izgubimo sve, da i matematički izgubimo šansu za plasma na Svetsko prvenstvo. Selekcija Belgije nema šta da izgubi, jer im eventualni neuspeh ne bi preterano poremetio situaciju u grupi. Zbog toga za nas ima maksimalan takmičarksi značaj i pristupićemo mu kao i svim ranijim utakmicama", rekao je Mihajlović novinarima u Staroj Pazovi.

U sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi u četvrtak se okupio jedan deo reprezentativaca, koji se priprema za kvalifiakcionu utakmicu protiv Belgije u Briselu.

Mihajlović je rekao da tokom prvih godinu dana svog mandata na klupi "orlova" ima stvari koje bi promenio, ali da ostaje pri stavu da je nacionalni tim na pravom putu.

"Rezultatima, naravno, nisam zadovoljan, ali igrom i ponašanjem igrača jesam. Mogli smo više... Objektivno, utakmicu u Makedoniji nismo smeli da izgubimo, ali desilo se. Protiv Hrvatske u Zagrebu nismo bili inferiorni, nije se primetila razlika na terenu", kazao je Mihajlović.

"Konačno ostaje i moj stav da nam treba što više utakmica da bi momci stekli samopouzdanje. Mislim da je to pravi put i dok budem selektor ići ćemo tim putem bez odstupanja od zacrtanih principa", dodao je on.

Selektor Srbije kazao je da će reprezentacija glavni deo priprema za utakmicu sa Belgijom otpočeti 1. juna, kao i da meč dolazi u nezgodnom trenutku.

"Klasične pripreme, odnosno režim karantina počeće 1. juna, a do tada ćemo imati po jedan trening dnevno, dok ne budemo kompletni. Svesni smo da utakmica dolazi u nezgodnom trenutku, kraj sezone je, umor, zasićenost, fizička i psihička, ali kako drugima, tako i nama. Treba izdržati jos tih poslednjih nekoliko dana, pa će ići na odmor", kazao je Mihajlović.

Reprezentacija Srbije u Grupi A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine nakon šest kola zauzima treće mesto sa sedam bodova, dok su Belgija i Hrvatska na deobi prvog sa 16.

"Orlovi" su u prvoj utakmici protiv Belgije u oktobru na stadionu Crvene zvezde poražzeni sa 3:0, pa će tako u Briselu, 7. juna od 20.45 pokušati da se revanširaju Belgijancima.

Beta

Pogledajte još