Partizan odbranio duplu krunu

Fudbaleri Partizana su po prvi put u svojoj istoriji uspeli da dve godine za redom osvoje duplu krunu, a ove godine misija je uspešno završena nakon pobede u finalu Kupa, nad ekipom Sevojna sa 3:0.

Na prvi pogodak se čekalo do 61. minuta, kada je Đorđević iz slobodnog udarca zatresao mrežu protivnika. Ivan Stefanović je na pet minuta do kraja postigao drugi pogodak, a vezista Radosav Petrović je odmah nakon ulaska u igru i prvog kontakta sa loptom postigao svoj prvenac u crno-belom dresu.

Osvajanjem 11. nacionalnog Kupa Partizan je inkasirao 81.000 evra, a meč u Humskoj pratilo je oko 14.000 navijača, od kojih je dobar deo navijao i za tim Sevojna.

Proslava duple krune najavljena je za subotu, kada će Partizan biti domaćin Napretku, a ulaz na stadion u Humskoj biće besplatan. Iako će pre te utakmice igrači i stručni štab primiti pehar, trener Jokanović je pozvao sve Grobare da podršku u subotu pruže košarkašima u "Pioniru", a ne njegovim izabranicima na stadionu:

- Moramo da pomognemo košarkašima da osvoje osmu uzastopnu titulu. O našoj pobedi I novom trofeju mogu samo da kažem da mi je drago što smo ostvarili ono o čemu smo pričali pretprošlog leta. Titule posvećujemo svima kojima je crno-bela boja u srcu.

O utakmici i protivniku Jokanović dodaje:

- Sevojno je zaista bilo dostojno finala i krajnji rezultat možda i nije realan prikaz onoga što se dešavalo na terenu. Bili su tvrdoglavi i organizovani i mislim da se takmiče u nižem rangu od onoga koji zaslužuju. Odbrana im je funkcionisala odlično, ali kada bi se približili našem golu onda su posustajali. Mislim da smo zaslužili pobedu i imamo razlog da uživamo u onome što smo uradili.

Slavlje posle meča bilo je zanimljivo za gledanje čak i onima koji fudbal ne svrstavaju među omiljene sportive. Navijači su dugo skandirali svim svojim ljubimcima, a najviše su se istakle pesme posvećene Dijari. U jednom momentu sišli su sa tribina I na rukama nosili Senegalca oko terena, po atletskoj stazi. Da bi im se revanširao, Dijara je uzeo mikrofon, otpevao sa navijačioma jednu pesmu, a zatim im saopštio radosnu vest:

- Ostajem u Partizanu. Imam ugovor i to je to.

Nakon slavlja, novinarima je dodao kako je oduševljen komunikacijom koju ima sa navijačima i da je ljubav na toj relaciji obostrana:

- Kupili su me, ozbiljno vam kažem. Super sam se osećao i dok smo pevali zajedno. Ja tri utakmice nisam igrao, niti sam dao gol, a oni mi i dalje pevaju. Zaista neverovatno. Sada je najvažnije da smo dobro završili sezonu, a ono što nas očekuje je ulazak u Ligu šampiona.

Za razliku od šaljivog Dijare, Moreira je upozorio da nakon slavlja moraju da se uozbilje i misle na nove obaveze:

- Sezona je bila neverovatna, kao i prošla. Osvojili smo sve što smo mogli do sada, a sledeći korak je Liga šampiona. Za to nam je potreban veliki rad i ozbiljnost. Moramo biti realni da sa ovakvom igrom tamo nemamo šta da tražimo. Ali, mi možemo mnogo bolje.

Utakmica sa Napretkom igraće se u subotu od 19.45, a košarkaška majstorica od 20.15. Navijači će na meč sa Napretkom moći besplatno da uđu na Istok, Zapad i Jug.

Katarina Stojković

Pogledajte još