Crnogorac go u fontani u Bolonji, vikao: "Slobodna Crna Gora!"

Ovaj prizor privukao je više prolaznika, koji su ga fotografisali pa je događaj završio i na socijalnim mrežama.

Fotografije je podelila i Lućija Borgonzoni, članica nacionalističke Severne lige, partije koja ima oštre stavove protiv imigracije uz komentar da se radi o “spektaklu koji nije edukativan”.”

“Jutros sam bila u Opštini i u jednom momentu sam videla gomilu ljudi koji viču i zovu policiju. Jedan čovjek bio je u fontani gde je nepovezano urlao na temu manjka radnih mesta i slobodne Crne Gore. Skakao je nekoliko puta u fontanu, čak i na glavu”
, izjavila je opštinska savetnica Borgonzoni za “Korijere dela sera”.

Više prolaznika i opštinskih savetnika je fotografisalo prizor pre dolaska policije. Italijanska policija naterala je crnogorskog državljanina da izađe iz fontane, a potom ga je umotanog u peškir odvela u stanicu na identifikaciju.

Crnogorac je pušten iz policije uz optužbu za nepoštovanje pravila pristojnog ponašanja na javnim mestima. Mediji prenose da on nije objasnio motive koji su ga naveli na ovakav gest.

Iz policije u Bolonji “Vijestima” je potvrđeno da je muška osoba uradila to što su preneli italijanski mediji. Dežurna služba, međutim, nije saopštila ime muškarca, niti bilo kakve dodatne informacije.

Nije poznato ni da li se radi o turisti ili o osobi koja živi u Italiji. S obzirom na to da se žalio na italijanskom jeziku na manjak posla, pretpostavlja se da je u pitanju osoba sa prebivalištem u Italiji.

Izvor: Blic