Na graničnom prelazu Kula: Uhapšen Keljmendijev sin

On je uhapšen po nacionalnoj poternici koju je za njim raspisala Ispostava policije Kotor.

"Službenici ispostave granične policije Berane - Ekspozitura granične policije Rožaje, oko 05.30 časova, na graničnom prelazu 'Kula', na ulazu u Crnu Goru, lišili su slobode Liridona Keljmendija, koje se potražuje po nacionalnoj poternici raspisanoj od strane Ispostave Kotor", saopštila je Uprava policije.

Poternica je, kako se navodi, raspisana na osnovu naredbe Osnovnog suda u Kotoru, radi izdržavanja kazne zatvora, na koju je Keljmendi mlađi osuđen presudom ovog suda, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem.

Inače, drugi Keljmendijev sin Elvis je pre desetak dana osuđen u Prištini na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva.

Elvisu je kaznu izreklo mešovito sudsko veće Osnovnog suda u Prištini, sastavljeno od troje kosovskih udija, saopštio je Euleks.

Elvis Keljmendi je prvobitno bio otpužen za teško ubistvo u pokušaju, koje je počinio nad Elvisom Hodžićem u BiH 2010. godine.

Tokom suđenja Keljmendi je priznao krivicu i optužnica je preinačena u pokušaj ubistva.

Klan Keljmendi je, pored prištinskih, imao i crnogorska dokumenta.

Liridon Keljmendi je "stanovnik" Bijelog Polja od 2004. godine, o čemu je pisao nedavno podgorički nedeljnik "Monitor".

Njihov otac Naser je uhapšen početkom maja u Prištini, takođe, prema međunarodnoj poternici koju je za njim raspisao Sud BiH, koji ga tereti za teška kriminalna dela.

Stejt department je prošle godine Nasera Keljmendija označio kao najvećeg narko-bosa na Balkanu i Evropi, veoma opasnog po SAD.

Sud BiH je blokirao sedam nekretnina koje se nalaze u vlasništvu Nasera Keljmendija, uključujući i Hotel Kaza grande na Ilidži, dva stana i četiri kuće sa parcelama koje se nalaze u sarajevskim naseljima Hrasnica i Butimir.

Sud BiH je tražio izručenje Nasera Keljmendija.

Izvor: B92

Pogledajte još