Raća Petrović: Idemo po pobedu u Belgiju!

"U neku ruku smo svi više očekivali od reprezentacije. Imali smo mnogo veće ambicije, ali vreme ne može da se vrati i preostaje nam samo da probamo da izguramo ovo do kraja jer šanse još postoje", rekao je Petrović novinarima u Staroj Pazovi.

Reprezentacija Srbije posle šest utakmica u kvalifikacionoj Grupi A zauzima treće mesto na tabeli sa sedam bodova i ima devet manje od Belgije i Hrvatske.

Naredni meč u kvalifikacijama Srbija igra 7. juna od 20.45 u Briselu protiv Belgije. U prvoj utakmici, u Beogradu, ekipa Siniše Mihajlovića izgubila je od Belgije sa 0:3.

"Belgija je favorit u grupi i mi moramo sada da im se revanširamo, jer pobedom u Briselu može da se 'zakuva' situacija. Nemamo pravo da razmišljamo drugačije osim pozitivno, kakva god da je situacija. Idemo na pobedu, pa posle šta nam bog da", rekao je on.

Petrović je kazao da je zadovoljan kako je igrao ove sezone za turski Genčlerbirligi, ali je istakao da njegov klub nije imao dobru sezonu.

"U Turskom prvenstvu smo završili na 10. mestu, što nije dobro s obzirom na kvalitet i ambicije koje imamo. U završnici smo poklanjali bodove, ali to nije veliko razočaranje jer je prošlog leta došlo 10 novih igrača. Ako sačuvamo tim izborićemo Evropu sledeće sezone, jer kvalitet sigurno imamo", kazao je on.

Pored Petrovića u Genčlerbirligiju od srpskih fudbalera nastupaju i Nemanja Tomić, Duško Tošić i Dejan Lekić.

"Svi smo igrali standardno i dobro i sa te strane smo otvorili vrata našim sunarodnicima u klub i time mogu da budem zadovoljan. Siguran sam da će u budućnosti biti još srpsih igracvča kako u klubu tako i u turskom prvenstvu", rekao je Petrović.

On je dodao da još nije siguran da li će sledeće sezone ostati u klubu, "jer nema razloga da žuri".

"Nisam dobio nijednu zvaničnu ponudu, ali je sve otvoreno. Igram standardno, uslovi su fenomenalni i neću da žurim. Jako mi je žao što sam prošle sezone sa Blekburnom ispao iz engleske Premijer lige, inače ne bih mrdao odande, ali se nisam pokajao što sam otišao u Tursku", rekao je.

Novinare je zanimalo da Petrović prokomentariše uzbudljivu završnicu srpskog fudbalskog prvenstva.

"Drago mi je što se ovako završilo, titulom Partizana, ali čestitam i jednima i drugima. Mislio sam da će se prvenstvo odlučiti mnogo ranije i Zvezdi zbog toga svaka čast jer je unela veliku neizvesnost i zainteresovala čitavu zemlju da šampionat isprati do kraja", rekao je Petrović.

Beta

Pogledajte još