Da li i on ponekad odglumi orgazam?

Svi znamo da ženski orgazam ume da bude komplikovan (ponekad se i teško dostiže). Kada su muškarci u pitanju, veruje se da je stvar krajne jednostavna - Oni imaju seks i svršavaju, kraj priče. Ali, nije baš tako. I oni mogu biti umorni, pripiti, pod stresom ili sve od navedenog, što ih može sprečiti da stignu do vrhunca. I šta onda oni rade? Pa, isto što i žene... glume!

Tako je. Prema Dr Abrahamu Morgenteleru, autoru knjige Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth, koji je proveo 25 godina istražujući muški orgazam, najmanje trećina muškaraca glumi orgazam iz istih razloga zbog kojih to radi i žena – da ne povrede osećanja svojih partnera.

Problem je što mi od muškarca očekujemo uvek doživi vrhunac jer mislimo da je njihov orgazam jednostavan kao 2+2. A, kada se ne desi, mnogi to doživljavaju lično. Možda je on imao užasan dan, ali mi ćemo se pitati gde smo pogrešili. Tako, da ne bi objašnjavali da su pod stresom i da zbog toga nisu imali jaku erekciju – iskreno, ko još želi da prizna da razmišlja o poslu tokom seksa – radije glume orgazam. Prema rečima Dr Morgentelera, većina žena ne primećuje kada on glumi, dok je dve trećine muškaraca koji su učestvovali u studiji, potvrdilo da su to radili a da partnerka nije ni primetila.

Postavlja se pitanje kako muškarci uspevaju u tome? Glavni razlog je što većina žena ne očekuje od muškarca da glumi orgazam. Uostalom, teško da ćemo želeti da istražujemo u krevetu, pa većina nas neće primetiti nedostatak semene tečnosti a, ako oni imaju kondom, sve što treba je da ga se brzo reše!

Sada kada znamo da oba pola, povremeno, glume orgazam vreme je da budemo iskreniji, šta mislite? Tako će biti lakše nego da se pretvaramo, i izbeći ćemo neprijatnu situaciju kada nas uhvate kako glumimo orgazam.

(Izvor: Cosmopolitan )

Pogledajte još