Božović: Policajac se najverovatnije ubio

Uviđaj policije je u toku.

Nestanak Gorana P. primećen je 23. maja u popodnevnim satima, pošto se nije pojavio na poslu. Kako je navedeno u saopštenju, odmah je organizovana potraga u koju su bili uključeni policajci sa Novog Beograda i Mladenovca.

“Sindikat srpske policije upućuje izraze najdubljeg saučešća porodici pokojnog kolege i svim kolegama koji su ga poznavali”, saopštio je sindikat.

Goran P. bio je radnik kriminalisticke policije u Policijskoj stanici na Novom Beogradu. Završio je Policijsku akademiju i radio je na poslovima maloletničke delikvencije. U službi je proveo oko osam godina.

Policajac se, najverovatnije, ubio

Prvi, preliminarni, nezvanični rezultati ukazuju da se policajac G.P. (30), čije je telo danas pronađeno u Malom Požarevcu u blizini Mladenovca, ubio, rekao je Tanjugu državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

“Od porodice smo saznali da je u poslednjih sedam do deset dana pokazivao potištenost i zabrinutost”, rekao je Božović.

On je kazao da je telo G.P prebačeno na obdukciju, da je uviđaj završen i da se, po dobijanju rezultata obdukcije, očekuje da ova prva i nezvanična saznanja budu i potvrđena.
Božović je naglasio da ovaj slučaj otvara pitanje tretmana pripadnika MUP-a i njihove psihološke podrške i da mora doći do reformisanja službe u tom pravcu.

“Imamo Odsek za psihološku prevenciju koji broji samo pet psihologa. Prema preliminarnim rezultatima od početka 2000. godine do danas ubilo se više od 140 policijskih službenika, što je zabrinjavajuće i mi u MUP-u ćemo morati da preduzmemo korake u novom modeliranju i organizaciji psihološke podrške”, naglasio je državni sekretar.

Božović je rekao da je ovo trenutak da se razmišlja i o uslovima u kojima policija radi, jer ne može se od policajaca tražiti da maksimalno izvršavaju svoje zadatke, a da im se ne pruže adekvatni uslovi.

G.P. (30) je nestao 23. maja i posle dvodnevnog traganja je pronađen u Malom Požarevcu u blizini Mladenovca s prostrelnom ranom od pištolja. G.P je bio zaposlen u Policijskoj stanici u Novom Beogradu.

Izvor: Kurir– Beta