Hercegovac zadavio medveda u samoodbrani (VIDEO)

Mečka je Grkovića napala juče oko 17.00 časova dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak.

U teškoj borbi Grković je zadobio povrede po celom telu, a zubi ove krvoločne životinje prolazili su mu i kroz kosti ruku i nogu, ali na sreću glava nije povređena.

Grković koji se nalazi u Kliničkom centru u Foči u kratkom razgovoru Srni je potvrdio da se oseća dobro i da je tek sada svestan šta se desilo, ali nije mogao da precizira koliko je trajala nemilosrdna i neizvesna borba "prsa u prsa" sa mečkom.

Dok je sedeo kod ovaca velika mečka utrčala je u stado, pa pošla prema Grkoviću koji je u tom trenutku u džepu imao samo malu sekiru.

Ovaj hrabri čovek koji je u opštini Gacko od ranije poznat po svojoj neustrašivosti uhvatio se u koštac sa medvedom koji mu je izbio sekiru iz ruku, ali je Blažo uspeo da je savlada.

"U jednom trenutku, jedna ruka mi je bila u medvedovim rukama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao", kaže Blažo.

Negova supruga Mira nakon posete mužu potvrdila da Blažo može da se kreće, ali da ruke ne može najbolje da pomjera.

Meštani ovog sela nakon što su se uverili da je Blažo dobro u šali kažu da će svi medvedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja u strahu za svoju bezbednost.


Izvor: Vijesti.in.rs

Pogledajte još