Ima se, leti se: Ruski tajkun kupio mesto pored Dikaprija za put u svemir

Kljukin živi u Monaku, a njegova ponuda za svemirski let sa poznatom zvezdom bila je najvelikodušnija prilikom prikupljanja novca u humanitrne svrhe na filmskom festivalu u Kanu.

To prilikom, Kljukin je za 517.000 dolara kupio i dijamantsku ogrlicu za svoju suprugu, zgodnu plavokosu glumicu Anu Višnejvsku, dok je na celoj humanitarnoj aukciji, na kojoj su bogati i slavni duboko zavukli ruku u džep, prikupljeno ukupno 32,3 miliona dolara.

Između ostalog, na prodaju su bili ponuđeni i karte za glamurozne događaje u Holivudu, slika Demijana Hersta, porodični potret Eni Lebovic, uloge u četiri filma i privatni nastupi Sajmona le Bona iz grupe Djuran Djuran.

Čist prihod iznosi oko 25 miliona dolara, i namenjen je istraživanjima u borbi protiv side.

Kada je reč o letu u svemir, Kljukin je za Rojeters izjavio da mu je to oduvek bila želja, i da hoće “da bude malo neustrašiv”.

Pored toga, u pripremama za ovo putovanje vidi i odličnu priliku da konačno ostavi pušenje. Pre poletanja, Kljukin i Dikaprio će, naime, provesti tri dana na obuci u Meksiku, a leteće komercijalnim letom “Virdžin Galaktika”.

Pored svojih poslova sa nekretninama, Kljukin je u Rusiji poznat i kao filantrop, ljubitelj umetnosti, i osnivač je grupacije “Zvezdani most”, koja na izložbama širom sveta promoviše savremene ruske umetnike.

Izvor: D. Milojković za Blic

Pogledajte još