Srce jače od matematike: Genije izračunao da nema šanse da se oženi, ali ipak našao onu pravu

Piter Bakus 2010. godine izračunao je da u čitavoj Velikoj Britaniji postoji samo 26 žena koje mu odgovaraju svojim godinama, obrazovanjem i fizičkim izgledom.

On je skrenuo pažnju na sebe kada je objavio rad pod nazivom "Zašto nemam devojku" gde je matematičkim putem izračunao koliko žena bi mogle biti njegove potencijalne devojke.

Ovaj istraživač proveo je tri godine na univerzitetu Varvirk bez devojke da bi na kraju ipak našao svoju izabranicu Rouz. On kaže da je Rouz upoznao sasvim slučajno prilikom večere sa prijateljima.

Jednačinu kojom se Piter koristio da bi došao do famozne cifre je još 1961. godine kreirao astronom Frenk Drejk kada je pokušavao da izračuna broj vanzemaljskih civilizacija koje se nalaze u našoj galaksiji.

Pored loših prognoza koje je sam sebio predviđao, ovaj matematičar je ipak uspeo da nađe svoju srodnu dušu i poručuje da ljudi iprkos svemu treba da se nadaju.

- Nastavite da se družite i provodite što više vremena u društvu osoba koje vam se dopadaju i zadovoljavaju vaše kriterijume - poručio je Piter Bakus.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još