Trka neustrašivih na Košutnjaku: Blato do kolena, adrenalin u venama i "lastin let" (FOTO)

Nedelje trčanja, pripremanja, vežbanja po Košutnjaku i odlučio sam da sam spreman za Košutnjak Challenge Race 2013, offroad trku po blatnjavim šumskim stazama uz razne prepreke poput penjanja uz kanap uzbrdo, provlačenje ispod plastova sena, preskakanja istih, itd.

Solidnih 300 takmičara na startu obećava fenomenalnu atmosferu i provod, što se nastavlja posle znaka za start. Osmesi, vika, adrenalin i iznad svega pozitivna atmosfera traju od početka do samog kraja.

(old_image)

A između... padanja, proklizavanja, međusobna pomaganja, sedenje, traženje daha posle svake prepreke, odlazak muškosti iz tela svaki put kada me neka devojka prestigne, tapšanje jednih drugih, motivacija i konstantan osmeh kao najjače oružje i motivacija.

- Što je najgore ja svaki dan ovde trčim - mumlam više sebi u bradu izazivajući osmehe drugih takmičara.

(old_image)

Poslednja prepreka pred cilj je ispred mene, i dok razmišljam kako preći rupu punu vode dubine metar, momak ispred mene odluči da demonstrira svima umeće - zaleće se i skokom "laste" izaziva oduševljenje svih prisutnih.

Prolazak kroz cilj, noge ne osećam, radujem se što je sve gotovo, i uz malo snage što mi je ostalo shvatam da razmišljam kako jedva čekam sledeću godinu i novu trku!

U zdravom telu zdrav duh - uh!

(old_image)

Trku s uspehom istrčao i tekst u dahu napisao: Dalibor Dado Kokić
Foto: Katarina Vučković, Mitar Gavrić, Srđan Andrić, Dalibor Dado Kokić

Pogledajte još