Akcijska prodaja: Daje jagnjad i za džabe, samo da ih neko uzme

Sretenović je rekao da ni jedno jagnje koje prodaje nije lakše od 30 kilograma, ali da kupci, uglavnom ugostitelji, traže sa manjom težinom jer im ova ne donose prihod.

"Čitav život se bavim poljoprivredom i nije mi jasno da neće da kupuju planinsku jagnjad, koja su nagojena. Niko nema da se bavi ovčarstvom da ih otkupi za dalju reprodukciju, jer to nije slučaj samo kod mene, već u čitavom kraju", naveo je Sretenović.

On objašnjava da ima 20 ovaca i da zbog starosti i ženine bolesti više ne može da se bavi tim poslom, već mora sve da proda, a zvao je kupce od Ljiga do Čačka i niko neće da dođe da ih preuzme.

"Jedino da ih isteram na Ibarsku magistralu i ako se neko sažali da ih pokupi, jer je za dve nedelje cena žive mere pala sa 220 na 180 dinara po kilogramu, a ja sam spreman i ispod toga da ih dam samo da se oslobodim", revoltirano govori Sretenović.

Cena jagnjećeg pečenja u ovom kraju je od 1.100 do 1.300 dinara i stočari tvrde da ugostitelji višestruko zarađuju, jer je ponuda povećana, a smanjene su otkupne cene.

Izvor: Beta

Pogledajte još