Premijera pozorišne predstave "Izdaja" u bioskopu "Kolosej"

Ansambl pozorišne predstave koja će se igrati u neuobičajenom prostoru čine glumci Milena Đorđević, Milan Kovačević, Dragan Marinković i Miloš Đorđević, koji su i predstavili svoj projekat novinarima..

Reč je o ljubavnoj komediji koja otkriva sve nivoe odnosa muškaraca i žena, od prijateljskih do ljubavnih. Bračni par ima zajedničkog ljubavnika. Svi sve "tajne" znaju, ali o tome ne govore.

Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu, Milena Đorđević, izjavila je da su imali zanimljiv proces proba, kao u pozorišnoj radionici i da su prilagodili predstavu prostoru u kojem se igra, tako da u predstvi koriste dosta video materijala, kao i fotografije koje dopunjuju scenografiju.

Njen suprug, takođe glumac Narodnog pozorišta, u predstavi će joj biti ljubavnik, dok će joj muža igrati kum, glumac Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Milan Kovačević.

"Svi smo bliski, pa je bilo vrlo interesantno da radimo zajedno. Temu izdaje tretirali smo šire - kao bračnu, ali i u prijateljskim i poslovnim odnosima, a takođe i kao izdaju samog sebe", rekla je jedina glumica u ovoj predstavi.

Televizijska zvezda Dragan Marinković izjavio je da u principu "ne ljubi" Pintera kao autora, ali da mu je ova dramatizacija bliska, a i ekipa kolega draga, pa je prihvatio ulogu, kako je rekao, jednog džukca.

"Predstava korespondira sa stvarnošću u kojoj je vreme da čovek izbriše dve trećine svog telefonskog imenika, jer je puno izdaje oko nas. To boli kad dolazi od bliskih osoba, tako da je predstava u žanru tragikomedije", rekao je on.

Na početku priprema glumcima je pomogao reditelj Peđa Štrbac, a zatim su nastavili sami. Milena Đorđević je dodala da je sve aktuelnije da se glumci okupljaju kako bi se bavili svojim poslom i borili za opstanak umetnosti, dok su pozorišta kao institucije u krizi.

Ulaznice koštaju 600 dinara, a reprize su najavljene za 10. i 24. jun.

J.R.N.

Pogledajte još