Uskoro u Beogradu: Jedna karta za ceo dan vožnje

Letnja turistička sezona uskoro počinje. Očekuje se da će u srpsku prestonicu kao i svake godine doći više od 600.000 posetilaca i nepostojanje vremenske, odnosno dnevne karte za gradski prevoz predstavlja veliki nedostatak.

Osim za turiste, ova vrsta karata potrebna je i mnogim Beograđanima, koji da bi obavili neki posao ili "obišli krug" od lekara opšte prakse u Domu zdravlja do specijaliste u Kliničkom centru, a usput svratili i do laboratorije da urade analize, mogu da potroše "malo bogatstvo" na silna presedanja, pišu "Novosti".

"Bus plus" sistem ima tehnologiju koja, osim postojećih, podržava i druge vrste karata, počev od dnevnih, višednevnih, nedeljnih, kao i karte koje bi važile određen broj sati.

Međutim, ni posle više od godinu dana od uvođenja sistema u javni gradski prevoz, putnici u Beogradu ne uživaju u pogodnostima koje nudi elektronski sistem naplate, sa kojim su se mnogi sretali u drugim gradovima u regionu, a i šire.

"Promene u sistemu naplate nisu predviđene, ali se razmatra mogućnost povećanja broja kontrolora u narednom periodu", kažu u Direkciji za javni prevoz.

"U pripremi je uvođenje vremenske karte. Planira se uvođenje "presedačke" i dnevne karte koje su se pokazale kao najpotrebnije i za koje vlada najveće interesovanje građana. O njihovom uvođenju i početku primene građani će biti blagovremeno obavešteni."

Uskoro će biti moguća dopuna "kredita" putem interneta i mobilnih telefona. Trenutno se radi na tehničkim i softverskim rešenjima u cilju prilagođavanja sistema za tu namenu.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još