Budite doživotno fit!

Da li to znači da ćete fitnes uvek posmatrati kao trku uz brdo? I ako stignete na vrh, da li će vam trebati nadljudski napori da nastavite dalje kako se ne biste vratili na početak? Naravno da ne.

Pratite ove koncepte i ubrzo ćete svhvatiti da fitnes nije muka, već nešto što možete veoma jednostavno da radite na duže staze.

Promenite svoj izgled

Ako vežbanje posmatrate kao obavezu, poput kućnih poslova, naravno da ćete se pribojavati procesa. I najverovatnije ćete odustati u nekom trenutku, jer niko ne želi da radi stvari koje ne voli. Fitnes nije vaš neprijatelj. To nije samo još jedna obaveza koju morate da ispunite. Koristite motivaciju da zadržite fokus prilikom vežbanja. Zapamtite da vežbate zato što se izabrali da vežbate, a ne zato što morate da vežbate.

Donesite jednu odluku u isto vreme

Ideja o savršenoj formi može izgledati kao ogromna planina ukoliko je posmatrate sa podnožja. Vidite put ispred vas i svesni ste da će biti dugačak. Međutim, umesto da se fokusirate na razdaljinu između stanja gde ste trenutno i stanja kojem težite, fokusirajte se na par koraka u jednom trenutku. Ako vam je i planiranje vežbanja za nedelju dana previše, onda se koncentrišite na taj dan koji radite. Nemojte se opterećivati time šta ćete raditi kasnije, iskoristite najbolje vreme koje ste odvojili za trenutno vežbanje. Samo donestite trenutne odluke koje će vas približiti vašem cilju.

Mislite o zdravlju a ne o kilaži

Vaga je jedan od uzročnika zašto mnoge žene odustaju od zacrtanih ciljeva. Brojke vas slome i učine da se osećate bezvredno. Vaga vam pokazuje da li je taj dan bio dobar ili loš. Kilaža nije zdravlje. Naravno, ako imate previše sala, verovatno ćete imati zdravstvenih tegoba, ali kilaža je više od sala. Tu su i mišići i kosti i krv i organi. Mišići su teži od sala, tako da možete videti dve osobe koje imaju istu težinu, ali sa različitom telesnom strukturom. I ako samo koristite brojke sa vage kao odlučujući faktor, onda ćete zamerati sebi zato što ste nabacili mišićnu masu, zbog koje vam broj kilograma raste. Izbacite razmišljanje o kilogramima i fokusirajte sa na zdravlje.

Izvor: 24sata.rs