fbpx

„Slovenska plaža“ puna gostiju

Na hercegnovskoj rivijeri trenutno se odmara oko 18.500 turista, a registrovanih gostiju je 12.636, što je za jedan odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je Turistička organizacija Herceg-Novog. Kako se navodi, stranih turista je za 17 odsto više nego prošle godine, a najbrojniji su Norvežani, Nemci, Holanđani, Mađari i Rusi. U hotelima se odmara 2.974 gosta, što je za 15 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, ali je na smanjenje posete uticalo zatvaranje hotela „Rivijera“ i KMT zbog rekonstrukcije. Domaćih gostiju je za pet odsto manje nego prošle godine odnosno 8.446, ističe Turistička organizacija Hergeg-Novog. U privatnom smeštaju boravi 6.924 gosta, ili šest odsto više nego lane, navodi se i dodaje da se još ima slobodnih mesta u domaćinstvima koja iznajmljivanje kreveta naplaćuju od tri do 10 evra dnevno.
Velika ponuda apartmana uticala je na sniženje cena, tako da se smeštaj u četvorokrevetnim apartmanima u najatraktivnijim zonama može zakupiti za 40 do 50 evra dnevno. 
Na hercegnovskoj rivijeri su vidljive povećane gužve, a na autobusku stanicu samo iz Srbije i Bosne i Hercegovine stigne 50 autobusa dnevno. Prema rezultatima prošlogodišnje ankete Turističke organizacije, najviše turista na hercegnovskoj rivijeri bilo je iz Beograda − 18,7 odsto, Novog Sada − 6,2 odsto, dok je iz Banjaluke bilo tri odsto turista. U turističkom naselju „Slovenska plaža“ u Budvi, koje posluje u sastavu Hotelsko−turističkog preduzeća „Budvanska rivijera“, popunjeno je svih 2.700 postelja, a najviše je inostranih gostiju, izjavio je direktor „Slovenske plaže“ Krsta Ljubanović. „Budvanska rivijera“ je uložila milion evra u renoviranje i opremanje kapaciteta „Slovenske plaže“, tako da gosti od ovog leta imaju na raspolaganju klima−uređaje u sobama, nove restorane i mnoštvo zabavnih i drugih sadržaja, rekao je Ljubanović. Podizanjem nivoa kvaliteta ponude i usluga, u turističko naselje „Slovenska plaža“ je vraćeno poverenje gostiju i zato se sada traži krevet više, naglasio je on, izrazivši uverenje da će kapaciteti „Slovenske plaže“ biti popunjeni i u septembru. Svi kapaciteti hotela „Kvin of Montenegro“ u Bečićima, čiji je vlasnik austrijsko−crnogorska kompanija „Springer plecer Montenegro“, popunjeni su, a najviše je gostiju iz Austrije, Nemačke, Francuske, Slovenije i Rusije, izjavio je direktor hotela Dragan Ivančević. On je rekao da je u rekonstrukciju i dogradnju tog objekta uloženo oko 30 miliona evra. Posle dogradnje, hotel je dobio 600 soba koje su sve klimatizovane i ekskluzivno opremljene, rekao je Ivančević i dodao da gosti imaju na raspolaganju velnes centar, restorane, kazino, prodavnice, bazen, sportske terene, ali i kongresni centar, što objekat svrstava u kategoriju četiri zvezdice. Ivančević je naglasio da će hotel u Bečićima raditi tokom cele godine. (Tanjug-Ekos – “Pregled”)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.