Vujošević: Igrači oprez, plej-of je potpuno druga priča

"Optimista sam pred ovu seriju, ali plej-of je posebno takmičenje. Vojvodina je napravila veliki uspeh samim plasmanom u doigravanje i Jadransku ligu, ispred ekipa koje su bile veći favoriti za to mesto. Pozvao bih publiku da prepozna važnost prve utakmice, bilo bi nam lakše ako Pionir bude pun, jer značaj susreta i atipičnost Vojvodine zahtevaju maksimalnu angažovanost", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u dvorani Pionir.

Trener crno-belih dodao je da su Novosađani dobro popunjeni na svim pozicijama i da su pobedama na prethodna tri gostovanja i porazima kod kuće pokazali koliko mogu da budu nezgodni

"Naporan je sistem takmičenja, napravljen je da bi igrači imali više vremena da se odmore pred početak reprezentativnih obaveza. Ali, kako je svima, tako je i nama. Samo određen broj ljudi može da zadrži visok nivo motivisanosti od početka do kraja i mi smo napravili ekipu koja ima tu karakteristiku i ide preko granica bola i umora", istakao je Vujošević.

Mladi krilni centar Nikola Milutinov takođe je najavio težak meč protiv Vojvodine.

"Ove godine smo zabeležili dve lake pobede, ali siguran sam da nas sada očekuje mnogo teži meč. Napravili su veliki uspeh plasmanom u Jadransku ligu i ukoliko želimo pobedu moraćemo da budemo maksimalno skoncentrisani", poručio je Milutinov.

Prva utakmica polufinala plej-ofa između Partizana i Vojvodine igra se sutra od 19 sati u Pioniru, a plasman u finale obezbediće ekipa koja prva zabeleži dve pobede.

(Tanjug)

Pogledajte još