"Beograd u džepu" na srpskom, nemačkom i engleskom

Ovih dana objavljen je novi turistički informator pod nazivom „Beograd u džepu“. Štampan je na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku, a sadrži niz korisnih informacija uz mape Beograda, Kalemegdana i Zemuna.
Obiman posao, koji je imao za cilj da Beograd, sa celokupnom istorijom i svojim znamenitostima stane „u džep“, realizovan je u saradnji poslenika turističkih organizacija Srbije i Beograda i Direkcije za mobilne komunikacije "Telekom Srbija". Direktor Turističke organizacije Srbije, Miodrag Popović, kaže da „Beograd u džepu“ ne promoviše samo glavni grad, već i Srbiju koja svojom raznolikošću sve više privlači turiste iz Evrope. „Evropu interesuje da vidi grad posle svih proteklih dešavanja koja su se ovde zbila i zatvorenosti kojom smo bili okruženi“, smatra Popović. On ocenjuje da je „važno poverenje u sebe i sopstvene vrednosti“, kako bi se privukli strani turisti.
Glavni i odgovorni urednik Turističkog informatora Srbije, Mišo Vujović, najavio je da će informator „Beograd u džepu“ do kraja godine biti štampan i na italijanskom, francuskom i ruskom, a u planu je da se štampa i na slovenačkom jeziku, jer su turisti iz Slovenije sve češći gosti. Prema njegovim rečima, sledeći korak tima je da se štampa i vodič sa nazivom „Srbija drumovima i prugama“. (“Pregled”)

Pogledajte još