Jeremić: Na Sastanku Ministarskog saveta bilo je reči i o Srbiji

“Razgovarali smo o situaciji u Siriji, što je i tema današnjeg sastanka Ministarskog saveta EU”, rekao je je Jeremić novinarima nakon susreta sa predsednikom Evropskog saveta Hermanom Van Rompejem.

On se pre toga sreo i sa predsednikom Evropske komisije Žoze Manuel Barozom, sa kojim je takođe razmenio mišljenja o Siriji, ali i o strategiji održivog razvoja koju Generalna skupština UN treba da donese do kraja 2015.

Jeremić je rekao da su tokom susreta sa zvaničnicima EU primat imale teme od globalnog značaja, ali da je neformalno bilo reči i o Srbiji.

"Ja sam ovde u svojstvu predstavnika UN tako da o Srbiji zvanično nismo razgovarali", rekao je Jeremić i dodao da o nezvaničnom delu razgovora ne može javno da govori.

Jeremić se ranije dana sreo sa komesarom za unutrašnju trgovinu Mišelom Barnijeom i šefom holandske diplomatije Fransom Timermansom, sa kojima je razgovarao o predstojećoj sednici GSUN posvećenoj kreditnim agencijama i njihovom uticaju na svetsku ekonomsku krizu.

“To će biti izuzetno zanimljiva rasprava na kojoj će pored političkih lidera i predstavnika agencija govoriti i bankari, akademski gradjani i javne ličnosti", rekao je Jeremić u izjavi za Tanjug tokom svoje prve službene posete Briselu u svojstvu predsednika GSUN.

Jeremić će se kasnije popodne obratiti članovima spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta.

(izvor: B92 )

Pogledajte još